Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moartea lui Adrian Păunescu, reflectată în presa internaţională

Moartea lui Adrian Păunescu este reflectată în presa internaţională, care îl prezintă drept "poetul care l-a lăudat pe dictatorul Nicolae Ceauşescu", dar care a fost în continuare iubit de români.

Ştirea despre moartea poetului român Adrian Păunescu a fost transmisă de mai multe site-uri şi publicaţii americane - buffalonews.com, kansascity.com, signonsandiego.com, cbs4.com, theinsider.com, dar şi de Le Nouvel Observateur.

Adrian Păunescu este prezentat în presa internaţională drept "cel mai faimos poet român", "un scriitor prolific", precum şi un personaj foarte popular care apărea la televizor de mai multe ori pe săptămână.

Presa internaţională aminteşte că, în timpul regimului comunist, Păunescu a scris poezii în care îl lăuda pe Nicolae Ceauşescu şi că detractorii săi au spus că aceste versuri au contribuit la dezvoltarea cultului personalităţii fostului dictator.

Cu toate acestea, "versurile sentimentale ale lui Păunescu au atins o coardă sensibilă în mulţi români", întrucât zeci de oameni s-au adunat să îi aducă un ultim omagiu la casa lui din Bucureşti, mai scrie presa internaţională.

Totodată, este menţionat faptul că în timpul Revoluţiei din 1989 Păunescu ar fi încercat să se refugieze de protestatarii furioşi la Ambasada SUA şi că nu se ştie dacă nu a putut intra în instituţie sau a renunţat să facă acest lucru.

La rândul său, Agence France Presse (AFP) aminteşte, printre altele, de succesul pe care l-au avut spectacolele organizate în toată ţara de Adrian Păunescu alături de Cenaclul Flacăra, care "atrăgeau mii de tineri, încântaţi să poată asculta altceva decât propaganda comunistă difuzată în presă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea lui Adrian Păunescu, reflectată în presa internaţională.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moartea lui Adrian Păunescu, reflectată în presa internaţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei