Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu din Capitală

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală, urmând a fi depus sâmbătă după amiază la Ateneul Român, potrivit unor apropiaţi ai familiei, această informaţie nefiind confirmată însă de reprezentanţii instituţiei de spectacole.

Mai multe detalii despre înmormântarea poetului Adrian Păunescu vor fi anunţate ulterior.

Trupul neînsufleţit al poetului Adrian Păunescu, care a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, a fost depus la sediul Uniunii Scriitorilor din România.

Filarmonica "George Enescu" a transmis, vineri după amiază, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că din cauza concertelor şi repetiţiilor deja programate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpărat deja bilete, Ateneul Român nu poate primi şi expune corpul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu.

"Filarmonica «George Enescu» îşi exprimă profundul regret faţă de dispariţia celui care a fost Adrian Păunescu. Memoria sa trebuie să fie cinstită, aşa cum se cuvine unui mare om de cultură. Din păcate, motivat de concertele şi repetiţiile deja programate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpărat deja bilete, Rotonda Ateneului Român nu poate primi şi expune pentru un ultim omagiu, corpul neînsufleţit al scriitorului", potrivit comunicatului.

Contactaţi din nou de MEDIAFAX, vineri seară, reprezentanţii filarmonicii au spus că punctul de vedere prezentat iniţial în comunicat rămâne neschimbat.

Cu toate acestea, apropiaţi ai familiei, aflaţi la sediul Uniunii Scriitorilor, au declarat că trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi depus sâmbătă după amiază la Ateneul Român.

Până la ora difuzării acestei ştiri, câteva zeci de persoane au venit la sediul Uniunii Scriitorilor să-i aducă un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu. Oamenii au venit cu flori şi cu lumânări.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu s-au numărat preşedintele Traian Băsescu, prinţul Paul şi prinţesa Lia, Ovidiu Ioaniţoaia, Ilie Şerbănescu, Victor Ponta, Daciana Sârbu, Ecaterina Andronescu şi Bebe Ivanovici, care a adus o coroană foarte mare de flori roşii, decorate cu tricolorul României.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu din Capitală.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu din Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei