Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul pregăteşte o lege pentru înstrăinarea, în timp, a majorităţii proprietăţilor RA-APPS

Guvernul pregăteşte un proiect de lege prin care Regia Patrimoniului de Stat (RA-APPS) să vândă, în timp, majoritatea imobilelor deţinute în portofoliu, iar instituţia să rămână în administrare doar cu locuinţele de protocol destinate înalţilor demnitari, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Imobilele vor fi vândute după ce vor fi trecute din proprietatea publică în cea privată a statului.

"Guvernul discută în prezent mai multe variante privind vânzarea activelor RA-APPS, iar una dintre acestea este înstrăinarea, în timp, a celor mai multe dintre proprietăţi, iar regia să rămână doar cu locuinţele de protocol destinate înalţilor demnitari. O altă variantă aflată în discuţie este ca RA-APPS să mai păstreze şi locuinţele de serviciu, nu doar cele de protocol, pentru alte categorii de demnitari. Decizia va fi luată la nivel Guvernului, prin proiect de lege", au arătat sursele citate.

RA-APPS administrează imobile destinate serviciilor de reprezentare şi protocol pentru Preşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională, misiuni diplomatice, instituţii internaţionale, partide, precum şi bunuri aflate în domeniul privat, inclusiv unităţi turistice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent, la ProTV, că RA-APPS ar trebui să fie privatizată, iar persoanele care locuiesc în imobilele din patrimoniul regiei să le poată cumpăra la preţul pieţei, având în acest sens prima opţiune.

Conform legii, imobilele, proprietate privată a statului, aflate în administrarea RA-APPS, negrevate de sarcini, pot fi vândute la un preţ de ofertă stabilit pe baza unui raport de evaluare elaborat de persoane fizice sau juridice autorizate. Evaluatorul este selectat de regie prin licitaţie.

În primăvara acestui an, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a angajat cinci firme care să evalueze valoarea bunurilor din patrimoniul regiei, după ce a anunţat că nu mai poate administra unele imobile din cauza crizei.

Surse din RA-APPS au declarat agenţiei MEDIAFAX că în primă fază vor fi scoase la vânzare, în perioada imediat următoare, mai multe proprietăţi considerate nerentabile din cauza costurilor ridicate de întreţinere, printre care ferma de porci de la Măgurele, care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, ferma Brădet (judeţul Suceava), cu o suprafaţă totală de 27 hectare, un teren aflat în zona centrală a staţiunii Neptun (judeţul Constanţa), în apropierea lacului Neptun I, în suprafaţă de 4.911 metri pătraţi şi mai multe spaţii comerciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul pregăteşte o lege pentru înstrăinarea, în timp, a majorităţii proprietăţilor RA-APPS.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul pregăteşte o lege pentru înstrăinarea, în timp, a majorităţii proprietăţilor RA-APPS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei