Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vinovaţii Guvernului pentru legile deputaţilor: Consilierii lor şi ministrul de resort

Principalii vinovaţi identificaţi de Guvern pentru situaţia creată la Camera Deputaţilor au fost consilierii parlamentarilor şi cei ai miniştrilor prezenţi la vot, pe considerentul că aceştia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

"Din discuţiile Guvernului a rezultat că în dimineaţa respectivă consilierii trebuia să informeze parlamentarii şi miniştrii punctual pe fiecare lege despre modul în care să fie exercitat votul, deoarece aceştia nu puteau să ştie la cele 70 de legi cum trebuie votat la fiecare act normativ. De asemenea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul trebuia să se ducă la liderii de grup parlamentar şi să-i informeze tot punctual despre cum să fie votată fiecare lege în parte ţinând cont de avizul Guvernului", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Premierul l-a întrebat pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul de ce nu a fost prezent la dezbaterile din Camera Deputaţilor, iar acesta a motivat că a avut obligaţii similare la Senat.

Un alt vinovat identificat în şedinţa de guvern a fost liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, care, în opinia miniştrilor, ar fi trebuit să evite o astfel de situaţie.

"Concluzia Guvernului este că a fost «o vină combinată», pentru care trebuie căutate acum soluţii", au spus sursele citate.

Surse oficiale au declarat anterior că premierul a discutat cu miniştrii despre situaţia creată la Camera Deputaţilor, prin adoptarea legilor de instituire a TVA de 5% la alimente şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei, atrăgându-le atenţia că a fost "o greşeală pe linie" şi că trebuie aşteptată decizia preşedintelui Băsescu.

"Situaţia din Camera Deputaţilor a fost discutată de premier cu miniştrii, iar şeful Guvernului le-a spus că a fost comisă «o greşeală pe linie». Nu au fost analizate soluţii, precizându-se că, deocamdată, se aşteaptă decizia preşedintelui", au relatat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinovaţii Guvernului pentru legile deputaţilor: Consilierii lor şi ministrul de resort.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vinovaţii Guvernului pentru legile deputaţilor: Consilierii lor şi ministrul de resort0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei