Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2010 - Anul XV, nr. 247 (4538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asigurări

Ialomiţianu: Cei care au muncit vor primi stimulente

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, ieri, la Parlament, că va merge să discute cu angajaţii nemulţumiţi ai ministerului, precizând că vor primi stimulente cei care îndeplinesc criteriile de performanţă.

"Nu pot să primească toţi dacă nu au îndeplinit criteriile de performanţă. Cei care nu şi-au îndeplinit criteriile de performanţă nu primesc stimulente. Cei care au muncit vor primi stimulente", a precizat Ialomiţianu.

"Cred că sunt anumiţi colegi nemulţumiţi pentru că repartizarea nu se poate face uniform pentru toţi colegii. Eu o să mă duc să discut să vedem care este problema, pentru că acea comisie a analizat, dacă sunt nemulţumiri vom reanaliza listele respective. Nu putem să fim de acord să nu respectăm criteriile de performanţă", a spus ministrul Finanţelor.

El a precizat că a convenit cu sindicatele să fie respectate criteriile de performanţă. "Dacă modul de repartizare nu a fost potrivit criteriilor de performanţă şi cei care au făcut propuneri au greşit, sigur că vor plăti. Dacă au fost respectate şi unii colegi solicită stimulente şi nu se justifică din punct de vedere al criteriilor de performanţă, sigur că nu putem abdica de la acest principiu", a explicat Ialomiţianu.

Întrebat despre faptul că nu ar exista fonduri pentru acordarea acestor stimulente şi că doar 66% din angajaţi ar putea primi banii, Ialomiţianu a spus că sunt structuri ale administraţiei fiscale care nu au realizat fond de stimulente.

"Sunt structuri ale administraţiei fiscale ce nu au realizat fond de stimulente, mă refer şi la vamă şi la alte structuri. Aceia care nu au constituit fond de stimulente nu pot primi, înseamnă că nu au rezultate", a precizat Ialomiţianu.

Întrebat despre faptul că angajaţii care protestează la Ministerul de Finanţe "ar fi blocat uşa", Ialomiţianu a spus că se duce să vadă, să discute cu cei nemulţumiţi. "Eu mă duc să văd, să discut cu cei nemulţumiţi, comisia are responsabilitatea să asigure stimulente pe criterii de eficienţă", a spus Ialomiţianu.

El a făcut aceste precizări la întrebările ziariştilor, după ce a participat la şedinţa Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

 

Protest spontan la Finanţe

Aproximativ 100 de angajaţi din Ministerul de Finanţe au oprit activitatea, ieri, pentru că au informaţii că nu-şi vor primi stimulentele promise, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Oprescu a spus că ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, nu vrea să dea drumul la stimulente, chiar şi după stabilirea criteriilor, astfel că s-a deschis din nou conflictul.

"Am blocat lucrările comisiei pentru stabilirea stimulentelor pentru că ministrul refuză să respecte protocolul", a precizat Oprescu.

Liderul SNFP a ajuns, ieri, în jurul orei 16.00, la sediul Ministerului de Finanţe.

 

Ordonanţa privind stimulentele, adoptată de deputaţi

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, cu 209 voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi 66 de abţineri, OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor.

Comisia de muncă a propus plenului adoptarea unui amendament propus de deputatul PDL Claudia Boghicevici, potrivit căruia, după articolul 5 al actului normativ se introduce un nou articol, articolul 5(1): "Pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate integral de la bugetul de stat sau din bugetele de asigurări sociale, care beneficiază lunar de drepturi băneşti acordate din fondurile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază se calculează prin includerea în acestea a valorii medii a acestor drepturi băneşti acordate în cursul anului 2009 pentru fiecare funcţie publică pe categorii, clase şi grade profesionale respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale".

Acest articol va fi aplicat de la intrarea în vigoare a Legii pentru aprobarea OUG 1/2010.

Între sindicate şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri. La ultima, cea de sâmbătă, a participat doar liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, care a şi semnat un protocol privind acordarea acestor drepturi băneşti.

Sebastian Oprescu spunea, sâmbătă seară, la finalul unei runde de discuţii la MFP, că s-au stabilit criterii clare de acordare a stimulentelor, urmând ca luni, la nivel teritorial să fie puse în aplicare, în funcţie de acest lucru decizând continuarea sau nu a protestelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: Cei care au muncit vor primi stimulente.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: Cei care au muncit vor primi stimulente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei