Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest al intructorilor auto independenţi, nemulţumiţi că nu pot încasa banii direct de la cursanţi

Peste 3.000 de membri ai Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România (SNIAR) vor protesta, miercuri, în Piaţa Constituţiei, nemulţumiţi că taxa pentru orele de pregătire practică este încasată de şcoală, ei fiind ulterior plătiţi în baza unui contract de prestări servicii.

Protestul instructorilor auto autorizaţi de Autoritatea Rutieră Română şi al persoanelor fizice autorizate de Oficiul Registrul Comerţului, cu autovehiculele pe care aceştia îşi desfăşoară activitatea de pregătire practică a cursanţilor, va începe, miercuri la ora 10.00, se arată într-un comunicat de ieri al SNIAR.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de situaţia în care se află instructorul auto, autorizat de către Autoritatea Rutieră Română, (PFA) persoana fizică, autorizată de către Oficiul Registrul Comerţului, pentru pregătirea persoanelor în scopul obţinerii permisului de conducere la categoriile A, B şi BE. Instructorul auto este dependent şi subordonat unei şcoli de şoferi, întrucât taxa pentru orele de pregătire practică trebuie încasată de către şcoală iar ulterior şcoala îl va plăti în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu aceasta. În această situaţie, taxa percepută cursantului adus şi şcolarizat de instructorul auto PFA este impozitată de două ori, plus o acumularea nejustificată a TVA-ului de către şcoala de şoferi, se arată în comunicat.
SNIAR solicită modificarea şi completarea OMTI 1019/2009, având în vedere că prevederile art.23 alin.(5) şi (8) din OUG 195/2002, nu sunt abrogate şi trebuie elaborate, stabilite şi aprobate prin Ordin Comun al MTI, MAI şi MECT.

Protestul vizează şi art.259 alin.7 din Legea 95/2006 care prevede ca persoanele fizice autorizate sunt obligate, la încheierea contractelor de asigurări de sănătate, să plătească retroactiv contribuţiile sociale de sănătate pe ultimii cinci ani. Astfel, este vorba de amenzi minime, cuprinse între 4.000 şi 6.000 de lei, în 43 de situaţii prevăzute de încălcări ale OMTI 1019/2009.

Sindicaliştii cer implicarea autorităţilor pentru stabilirea unui preţ minim de referinţă, impus sau tarif profesional pentru şcolarizarea persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.

"Solicităm profesionalizarea domeniului instruirii candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere. La ora actuală, în România instructorii auto angajaţi în şcoli de conducători auto sunt plătiţi cu salariu minim pe economie. Aproximativ 85 la sută dintre instructorii auto activează şi în alte domenii de activitate, unde sunt angajaţi cu normă întreagă, urmând ca orele de conducere pentru pregătirea la proba practică să le efectueze după orele de program. Această profesie cu un ridicat nivel de stres trebuie să se desfăşoare ca obiect unic de activitate pentru a avea performanţe", se arată în comunicat.

SNIAR cere implicarea Consiliului interministerial pentru Siguranţă Rutieră pentru a elabora şi promova reglementări bazate pe criterii de competenţă şi performanţă în domeniul pregătirii candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere.

Sindicaliştii îi cer premierului Emil Boc sprijin pentru a clarifica şi rezolva situaţia inacceptabilă în care se află instructorii auto PFA.

"Dorim prin acest protest să atragem atenţia, opiniei publice şi autorităţilor competente cu atribuţii în domeniu de această situaţie generată şi susţinută de grupuri de interese prin federaţiile patronale ale şcolilor de şoferi care reprezintă aproximativ 5 procente din totalul şcolilor de şoferi din România, dar care influenţează în continuare această activitate în sensul monopolizării acestui domeniu", potrivit sursei citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest al intructorilor auto independenţi, nemulţumiţi că nu pot încasa banii direct de la cursanţi.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest al intructorilor auto independenţi, nemulţumiţi că nu pot încasa banii direct de la cursanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei