Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Alma Mater: Unitatea sindicală din educaţie este şubredă

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, afirmă că organizaţia va mai participa la proteste iniţiate de alte federaţii doar dacă în acestea se vor implica toţi sindicaliştii din învăţământ, el apreciind că "unitatea sindicală din educaţie este şubredă".

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, motivul pentru care federaţia pe care o conduce nu a participat la protestele organizate în Capitală de Federaţia Educaţiei Naţionale şi de Federaţia "Spiru Haret", respectiv de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, spunând că, în cadrul Consiliului Naţional de Conducere al federaţiei, s-a decis ca Alma Mater să nu mai participe la nici o acţiune de protest "la care se constată că solidaritatea şi unitatea sindicală sunt nesemnificative", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În ultima perioadă, federaţia noastră a constatat cu multă tristeţe că unitatea sindicală la nivel de federaţii din domeniul educaţiei, dar şi la nivel de confederaţii este una şubredă", a afirmat Hadăr.

El a spus că simte "o amărăciune" că nu este în Bucureşti alături de colegii săi din învăţământul preuniversitar, dar a subliniat că trebuie înţeleşi şi sindicaliştii Alma Mater.

"Dacă am fi mers lângă FSLI, s-ar fi supărat Spiru Haret şi FEN, dacă am fi mers invers, s-ar fi supărat ceilalţi", a spus el.

Hadăr a menţionat că liderii sindicali din educaţie au căutat soluţii să se adune toţi într-un singur protest, dar cei din învăţământul preuniversitar nu au acceptat acest lucru.

Totuşi, preşedintele Alma Mater a ţinut să precizeze că federaţia sa a fost singura din educaţie care a participat săptămâna trecută la protestul organizat de Cartel Alfa.

"Aceste proteste, însă, nu au darul şi a puterea de a crea presiune serioasă asupra Guvernului. Se impunea ca toate federaţiile din educaţie să demonstreze în aceeaşi zi şi acelaşi loc", a spus Hadăr.

Preşedintele Alma Mater a afirmat, totuşi, că este convins că în perioada următoare sindicaliştii din educaţie vor acţiona solidar.

"Numai aşa putem determina Guvernul să-şi dea demisia, pentru că noi considerăm că acest Guvern nu mai are multe de spus în România", a completat liderul sindical.

Privitor la revendicările pe care le au sindicaliştii Alma Mater, Hadăr a spus că aceştia cer poziţionarea corespunzătoare în grila de salarizare, acordarea sporului de doctorat, deblocarea posturilor din învăţământul superior şi discutarea cu seriozitate a fiecărui articol din proiectul Legii Educaţiei, pe care coaliţia vrea să îl treacă prin asumarea răspunderii Guvernului.

Peste 1.500 de cadre didactice afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret" au protestat la Palatul Cotroceni, cerând salarii decente şi stoparea disponibilizărilor din sistemul educaţiei.

La acţiunea de ieri a FSLI au participat aproximativ 8.500 de cadre didactice din întreaga ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Alma Mater: Unitatea sindicală din educaţie este şubredă.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Alma Mater: Unitatea sindicală din educaţie este şubredă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei