Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 oct 2010 - Anul XV, nr. 232 (4523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru din cinci români cred că mergem într-o direcţie greşită şi că alegerile sunt fraudate

Patru din cinci români consideră că în România se fraudează alegerile şi, de asemenea, că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), la comanda Pro Democraţia.

Dintre cei chestionaţi, 80 la sută cred că alegerile sunt fraudate, 10 la sută consideră că acest lucru nu se întâmplă, iar 10 la sută nu au ştiut să răspundă la această întrebare sau nu au vrut să răspundă.

Pe de altă parte, 60 la sută dintre repondenţi sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu în România, 36 la sută nefiind de acord cu obligativitatea votului.

Potrivit sondajului, 65 la sută dintre persoanele intervievate nu susţin ideea reducerii vârstei de vot la 16 ani, în favoarea acestei idei pronunţându-se 30 la sută dintre repondenţi.

De asemenea, la întrebarea dacă în momentul de faţă România se îndreaptă într-o direcţie bună sau greşită, 80 la sută dintre repondenţi au susţinut că este vorba despre o direcţie greşită, 12 la sută au fost de părere că România se îndreaptă într-o direcţie bună.

Dintre cei care au făcut parte din eşantionul reprezentativ ales 8 la sunt nu au ştiu să răspundă la această întrebare sau nu au vrut să răspundă.

Studiul a fost realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding, pe un eşantion reprezentativ alcătuit din 1.017 persoane, sondajul de opinie având o marjă de eroare de plus minus 3,1 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru din cinci români cred că mergem într-o direcţie greşită şi că alegerile sunt fraudate.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru din cinci români cred că mergem într-o direcţie greşită şi că alegerile sunt fraudate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei