Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 sep 2010 - Anul XV, nr. 228 (4519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După demisia lui Blaga

Traian Igaş, noul ministru al internelor

Traian Igaş, numit la şefia Internelor după plecarea lui Vasile Blaga, este lider al senatorilor PDL, susţinut în alegeri de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, el remarcându-se în Senat prin demersul nefinalizat de revocare a lui Mircea Geoană.

Igaş s-a născut la 29 septembrie 1968, este senator, lider al grupului PDL şi preşedinte al Comisiei pentru Regulament. El a fost deputat în legislatura 2004-2008.

Traian Igaş a fost susţinut în alegeri de către primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, fin al preşedintelui Traian Băsescu.

În Senat, Igaş s-a remarcat, în primăvară, printr-un demers de înlocuire a lui Mircea Geoană de la conducerea instituţiei, iniţiativă rămasă fără rezultat.

Igaş a fost, în 2004, preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Judeţean Arad, iar în perioada 2000-2004 a fost consilier local în Pecica, judeţul Arad.

El este, din 2007, vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad.

Între 2000 şi 2004 a fost administrator la S.C. Costello 2000 S.R.L., iar între 1996 şi 2000 a fost director tehnic la S.C. Astralegno S.R.L., iar între 1990 şi 1995 a fost administrator la Organizaţia "Tineretul Liber Aradean".

Igaş are un master în "Management şi finanţare în administraţia publică" şi este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare.

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul pdlsenat.ro, Igaş deţine trei terenuri, un luciu de apă şi două case în Pecica, judeţul Arad, şi, de asemenea, un apartament în municipiul Arad.

Igaş deţine două autoturisme precum şi bijuterii de 10.000 de euro. Senatorul PDL este asociat unic la SC Costello 2000 SRL.

În 2009 el a câştigat 62.558 de lei ca senator. De asemenea, nu are datorii sau credite.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de ieri dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

 

Traian Igaş a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Interne

Senatorul PDL Traian Igaş a depus, ieri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Internelor, la ceremonie participând mai mulţi senatori PDL precum şi membri ai Guvernului.

La Palatul Cotroceni au fost prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, consilieri din cadrul Preşedinţiei, senatori PDL.

De asemenea, au fost prezenţi membri ai Cabinetului, în frunte cu premierul Emil Boc.

Senatorul PDL Traian Igaş a declarat, ieri, înainte de a pleca de la Senat la Cotroceni, că mulţumeşte colegilor de partid care au avut încredere în el şi că speră că va duce mai departe ce a început ministrul Vasile Blaga.

 

„Voi fi un ministru activ, un ministru şi un coleg bun pentru toţi dintre dumneavoastră”

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, ieri, că va fi un ministru activ şi un coleg bun pentru angajaţii din minister, el subliniind că va continua munca începută de predecesorul său, Vasile Blaga.

"Voi fi un ministru activ, un ministru şi un coleg bun pentru toţi dintre dumneavoastră. Mâine dimineaţă ne întâlnim pentru o zi plină de muncă", a spus Igaş, la sediul MAI, cu ocazia protocolului de predare - primire a funcţiei.

El a spus că va continua toate reformele, cu scopul aderării la Spaţiul Schengen.

La rândul său, fostul ministru Vasile Blaga a mulţumit echipei, spunând că nu a fost un mandat uşor. El a precizat că reuşit să recupereze toate întârzierile privind aderarea la Schengen. "Acum suntem pe drumul cel bun", a declarat Blaga, care s-a adresat noului ministru căruia i-a garantat ajutorul necondiţionat în tot ce va dori să facă la minister.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Igaş, noul ministru al internelor.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Igaş, noul ministru al internelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei