Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2010 - Anul XV, nr. 226 (4517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR: Activitatea poliţiştilor s-a desfăşurat normal, participanţii la miting erau în timpul liber

Activitatea poliţiştilor români s-a desfăşurat în condiţii normale, aceştia intervenind, vineri, la peste o mie de apeluri de urgenţă, iar cei care au participat la protestul din Bucureşti se aflau în timpul liber sau în concediu, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"În urma comunicărilor primite de la unităţile teritoriale de poliţie a reieşit fapul că activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice, iar întreg personalul îşi exercită atribuţiile în conformitate cu prevederile legale, pentru asigurarea serviciului public în folosul cetăţenilor", se arată într-un comunicat de presă de vineri al IGPR.

În cursul zilei de vineri, poliţiştii au intervenit la peste 1.000 de apeluri de urgenţă şi au constatat 38 de infracţiuni în flagrant. Aceştia au acţionat în cazul a 20 de accidente rutiere grave. De asemenea, opt persoane au fost reţinute, în cadrul cercetărilor penale desfăşurate de ofiţeri.

"Efectivele Poliţiei Române sunt în teren şi îşi execută îndatoririle conform prevederilor legale, pentru a răspunde solicitărilor venite din partea cetăţenilor. Poliţiştii care au participat la manifestările de astăzi (vineri, n.r.) din Bucureşti s-au aflat în timpul liber. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile legale, poliţiştii pot să protesteze în timpul liber", a precizat sursa citată.

IGPR aminteşte că îşi manifestă disponibilitatea la orice formă de dialog şi analiză, pentru ca împreună cu organizaţiile sindicale şi organizaţia profesională să identifice cele mai bune soluţii.

Sindicaliştii "Cartel Alfa", confederaţie la care sunt afiliaţi şi poliţişti, au participat, vineri, la un miting în faţa Palatului Victoria. După aproximativ două ore de protest, în jurul orei 12.30 aceştia au pornit într-un marş spontan, neautorizat, spre Palatul Cotroceni, nemulţumiţi că preşedintele Traian Băsescu nu a venit să stea de vorbă cu ei, aşa cum i-au solicitat. Aproximativ 6.000 de protestatari au pornit în marş, însă pe drum li s-au alăturat alte 1.500-2.000 de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Cei aproximativ 8.000 de protestatari, majoritatea poliţişti şi angajaţi din sistemul penitenciar, care au participat la mitingul neautorizat din faţa Palatului Cotroceni din Capitală, i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu să vină să discute cu ei. Mitingul s-a încheiat, fără incidente, în jurul orei 16.30, după ce liderii "Cartel Alfa" le-au propus protestatarilor să se retragă şi să revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Internaţională a Muncii Decente.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liderii sindicali responsabili de pornirea sindicaliştilor în marş spontan spre Palatul Cotroceni vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea protocolului în caz de manifestaţie. Aceştia vor avea de plătit, fiecare, între 1.000 şi 10.000 de lei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

Sindicaliştii de la toate confederaţiile vor organiza un miting în Capitală, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării, arătând că noile prevederi vor duce la salarii mai mici de anul viitor pentru toţi bugetarii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR: Activitatea poliţiştilor s-a desfăşurat normal, participanţii la miting erau în timpul liber.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR: Activitatea poliţiştilor s-a desfăşurat normal, participanţii la miting erau în timpul liber0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei