Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele cu maşini de peste 1.600 cm cubi şi mai multe case nu vor mai primi ajutoare de încălzire

Persoanele care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu, precum case de vacanţă, sau maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de încălzire, evaluările indicând că peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma să nu mai fie subvenţionate

Noile reguli de acordare a ajutoarelor de încălzire vor fi aplicate începând cu sezonul de iarnă 2010-2011, a decis Guvernul în şedinţa de ieri.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a precizat la finalul şedinţei că plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie în limita căruia sunt acordate ajutoare de încălzire a fost menţinut la 615 lei, împreună cu tranşele de venituri luate până în prezent în calcul, dar au fost definite mai clar categoriile de persoane care pot fi subvenţionate.

Astfel, persoanele care deţin un alt imobil în afara celui de domiciliu sau vehicule cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 centimetri cubi nu vor mai primi ajutoare de încălzire.

Persoanele care solicită acordarea ajutorului de încălzire vor completa o listă cu bunurile şi mijloacele deţinute în proprietate, document care va fi ulterior verificat, prin sondaj.

Astfel, noile reglementări prevăd în responsabilitatea primarului şi a serviciului public de asistenţă socială obligativitatea efectuării de anchete sociale pentru a verifica veridicitatea datelor înscrise. Aceste anchete vor fi efectuate prin sondaj, de exemplu pentru minimum 3% din numărul beneficiarilor în cazul unităţilor administrativ-teritoriale cu un număr de peste 100.001 locuitori sau pentru minimum 8% din numărul beneficiarilor în cazul unităţilor administrativ-teritoriale cu un număr de 50.001 - 100.000 de locuitori.

Botiş a afirmat că modificările au fost introduse având în vedere că susţinerea acestui program social implică costuri de 900 milioane lei pentru sezonul rece.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele cu maşini de peste 1.600 cm cubi şi mai multe case nu vor mai primi ajutoare de încălzire.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele cu maşini de peste 1.600 cm cubi şi mai multe case nu vor mai primi ajutoare de încălzire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cui dati subventia? trimis de
(21 sep 2010, 20:26:38
Chiar credeti, dragi guvernanti, ca fara subventia voastra pt caldura, lumea moare de frig? Va inselati. Va atrag atentia ca aceste subventii ajung in buzunarul celor care nu au nevoie de subventie. Cum poate ministrul sa zica ca a facut o 'triere' a celor ce vor primi subventie. MINCIUNA. Ce face cu cei care nu lucreaza nicaieri dar au cal, caruta, vite, oi, pamant (pentru care bineinteles statul le da subventie ca fiind 'FERMIERI' -fals),dar care nu au acte de proprietate pe casa, pamant....????? Va spun eu ce face : LE DA SUBVENTIE PT CALDURA. Am inteles ca cei care detin masina, case sunt inregistrati la primarie......dar acesti falsi "crescatori de animale" nu sunt inscris la primarie? nu figureaza la APIA?? Acestia sunt cei nevoiasi care au nevoie de subventie.....Pe ei nu-i centralizati??? Dati ajutorul de incalzire celor care intradevar au nevoie nu-l bagati in buzunarul celor care se feresc sa dea ceva la stat dar cand e vorba sa ia bani "moca" sunt primii. ATENTIE !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei