Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maternitatea Giuleşti se va redeschide astăzi, lucrările de renovare au fost finalizate

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, după ce a vizitat Maternitatea Giuleşti, că lucrările de renovare au fost terminate, iar unitatea sanitară se va redeschide astăzi, constructorul încadrându-se în termenul promis.

"Ne-am încadrat în timpul promis. De mâine toate lucrurile intră în normal. S-au terminat reparaţiile la corpul unde s-a întâmplat tragedia", a spus Sorin Oprescu.

El a spus că s-au montat detectoare de fum şi supraveghere video doar la Secţia terapie intensivă prematuri, care a fost renovată, pentru că în restul saloanelor nu a fost nevoie, fiind aşezate în aşa fel încât, prin prezenţa bolnavilor, există supraveghere permanentă.

Profesorul Bogdan Marinescu, fost manager al Maternităţii Giuleşti, a declarat, că Maternităţii Giuleşti i-au fost donate două incubatoare şi că vor mai fi primite, prin donaţie, două ventilatoare, echipamente ce vor fi completate cu cel aduse de primărie.

Marinescu a precizat că, în prezent, spitalul va face faţă cazurilor care vor apărea, însă nu va putea primi paciente din toată ţara.

Primarul Sorin Oprescu a adăugat că la maternitate sunt în total 38 de asistente, câte două pe tură, edilul apreciind că acest număr este suficient.

Acesta a arătat că şi în cele 15 spitale ale municipalităţii vor începe lucrările de montare de detectoare de fum şi a aparatelor de supraveghere video. Edilul a exemplificat spunând că la Spitalul Foişor a început deja montarea acestor instalaţii şi că se încearcă să se pună în funcţiune staţia existentă şi detectoarele de fum de la Spitalul "Malaxa".

Oprescu a mai spus că în curând va începe etapa de restructurare, astfel că unele secţii vor fi mutate de la unele spitale în clădiri corespunzătoare care au potenţial de dezvoltare şi amenajare. Primarul general a dat exemplu secţia de dermatologie de la Spitalul "Şerban Vodă", unde clădirea este foarte veche, iar tavanele au început să cadă.

Potrivit lui Oprescu, alte secţii au fost retrocedate de ani de zile, iar acum au apărut condiţii noi pentru mutare, dar costul chiriei este prea mare. "Nu putem face faţă, mă refer la condiţiile de chirie, şi atunci vom găsi un spaţiu corespunzător în spitalele nou dezvoltate, cum este de exemplu «Malaxa» care s-a transformat în câţiva ani de zile într-un spital civilizat european", a spus Oprescu.

Maternitatea Giuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, la Secţia de terapie intensivă prematuri.

În urma acestei tragedii, şase bebeluşi au murit, iar cinci au supravieţuit, fiind transportaţi pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebeluşi au fost externaţi miercuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maternitatea Giuleşti se va redeschide astăzi, lucrările de renovare au fost finalizate.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maternitatea Giuleşti se va redeschide astăzi, lucrările de renovare au fost finalizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei