Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Maternitatea Giuleşti a fost un incendiu, şi nu explozie, arată expertiza tehnică a INSEMEX

Expertiza tehnică în cazul Maternităţii Giuleşti a fost finalizată şi trimisă Parchetului instanţei supreme de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, din raport reieşind că a fost vorba de un incendiu şi nu de o explozie.

Potrivit şefului INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, din raport reiese clar că a fost vorba despre un incendiu, şi nu despre o explozie.

"Cu certitudine la Maternitatea Giuleşti a izbucnit un incendiu, nu a fost o explozie. Alte amănunte despre raport nu pot să vă furnizez. Expertiza a fost trimisă Parchetului General pentru a fi studiată de procurori. Aceştia ar putea să mai solicite lămuriri legate de raportul pe care l-am transmis. Oricum va dura mult până îl vor parcurge deoarece este complex", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Lupu.

Potrivit acestuia, raportul înaintat, joi, Parchetului are două volume şi aproximativ 700 de pagini, iar la expertiza tehnică au lucrat aproximativ 30 de specialişti, care au efectuat mai multe teste.

În 21 august, incubatoarele, cablurile, prizele şi toată aparatura existentă în salonul de Terapie Intensivă din Maternitatea Giuleşti au fost transportate cu două camioane ale Jandarmeriei la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră Petroşani pentru expertiză, iar într-o încăpere a INSEMEX a fost refăcută, la dimensiuni reale, încăperea de la Maternitatea Giuleşti.

Potrivit lui Lupu, în timpul expertizei, specialiştii au făcut o mulţime de simulări ale posibilelor cauze care ar fi putut duce la producerea tragediei în urma căreia au murit şase bebeluşi născuţi prematur, iar alţi cinci au fost grav răniţi.

Şase bebeluşi au murit şi cinci sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti. Cei cinci bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, au fost internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

O pereche de gemeni a părăsit miercuri spitalul, fiind primii copii supravieţuitori trimişi acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Maternitatea Giuleşti a fost un incendiu, şi nu explozie, arată expertiza tehnică a INSEMEX.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Maternitatea Giuleşti a fost un incendiu, şi nu explozie, arată expertiza tehnică a INSEMEX0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei