Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire fără rezultat la Ministerul Muncii, sindicatele menţin calendarul protestelor

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, pentru a-i prezenta revendicările, la finalul discuţiei ei declarând că nu a fost luată nici o decizie şi că îşi menţin calendarul de proteste.

Preşedintele Confederaţiei Sindicale Democrate din România, Ioan Baciu, a precizat că în cadrul întâlnirii de vineri s-a stabilit doar o nouă întâlnire, pentru marţi, pentru o discuţie privind salariul minim, astfel încât membrul biroului Executiv Naţional al CSDR vor picheta, luni, conform programului, sediul Guvernului.

Secretarul general de la CNSRL "Frăţia", Sorin Stan, a declarat că 20.000 de membri de sindicat din toată ţara vor fi aduşi în 22 septembrie în Capitală pentru a protesta în Piaţa Revoluţiei, dar şi la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, 160 de autocare din ţară vor ajunge în Capitală la ora 10.30, vor lăsa oamenii în Piaţa Revoluţiei şi apoi vor pleca spre Piaţa Constituţiei unde vor fi parcate.

Stan a adăugat că aproximativ 2.000 dintre sindicalişti vor ajunge în Capitală cu trenurile în Gara de Nord.

Reprezentantul CNSRL "Frăţia" a precizat că în Piaţa Revoluţiei va fi organizat un miting între ore 12.00 şi 14.30 după care protestatarii vor porni în marş spre Piaţa Victoriei. Între orele 15.30 şi 18.00, sindicaliştii vor picheta Palatul Victoria.

Vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Mariana Kniesner, a precizat că, potrivit programului stabilit în cadrul confederaţiei, în 28 septembrie, de la ora 12.00, va fi organizat un marş de protest de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Muncii la care sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de oameni.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că s-a decis să se renunţe la protestul din 22 septembrie din faţa Guvernului pentru a nu se suprapune cu cel al CNSRL-Frăţia.

"Nu mai facem miercuri protest ca să nu ne suprapunem cu CSRL-Frăţia şi să evităm orice discuţie. Mutăm protestul programat pentru miercuri, joi. Astfel că joi vor protesta în Piaţa Victoriei angajaţi din sănătate şi educaţie, afiliaţi la Cartel Alfa", a spus Apostoiu.

Totodată, sindicaliştii de la Cartel Alfa vor organiza în teritoriu, luni, pichete, urmând ca între 22 şi 27 septembrie să proteste în Piaţa Victoriei.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a avertizat, în această săptămână, că ar putea declanşa greva generală în administraţia publică la nivel naţional în a doua parte a lunii octombrie cu o durată de o lună în cazul în care Guvernul nu renunţă la măsurile de austeritate programate pentru 2011.

FNSA numără peste 50.000 de membri la nivel naţional.

Sindicaliştii vor stoparea dispoznibilizărilor, stabilirea de programe concrete de investiţii finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea a noi locuri de muncă.

De asemenea, protestatarii vor să nu fie modificat Codul muncii, respectiv să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură, cele la nivel naţional, să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concediile colective, să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri.

Sindicaliştii mai cer un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, grila de ierarhizare să rămână 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspecţiei muncii, renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc, salariul de bază 1 să fie salariul minim garantat în plată pe economie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire fără rezultat la Ministerul Muncii, sindicatele menţin calendarul protestelor.
 Vizualizări articol: 328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlnire fără rezultat la Ministerul Muncii, sindicatele menţin calendarul protestelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei