Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gravidă din Videle plimbată de soţ cu maşina la spitale pentru internare, MS respinge acest obicei

O gravidă din Videle a fost plimbată de soţul ei prin mai multe spitale din Capitală pentru internare, fiindu-i pusă viaţa în pericol atât ei cât şi fătului, în loc să fi fost chemată ambulanţa, iar femeia să fi fost internată în Alexandria unde erau locuri libere la prematuri, potrivit MS.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că MS respinge categoric gestul bărbatului de a-şi lua soţia în maşină şi a venit în Capitală în căutarea unui loc liber în incubatoarele pentru prematuri, punându-i acesteia viaţa în pericol şi fără să apeleze la cadrele medico-sanitare cele mai apropiate.

"Acest bărbat trebuia să sune la ambulanţă. Dacă ar fi fost un caz foarte grav, care nu putea fi rezolvat în Videle sau în Alexandria, cu certitudine femeia ar fi fost adusă în Capitală, aşa cum se întâmplă în foarte multe situaţii. Dar acest bărbat a riscat viaţa soţiei şi a copilului plimbând-o de la un spital la altul, mai ales că în Capitală, după incendiul de la Giuleşti, situaţia locurilor în incubatoare este destul de dificilă. Ambulanţa Bucureşti are situaţia exactă a locurilor libere în incubatoarele pentru prematuri şi ştie unde pot fi duse astfel de cazuri", a precizat Oana Grigore.

Mai mult, ea a spus că a telefonat la Spitalul din Videle, unde managerul este specialist în obstetrică ginecologie şi la Spitalul din Alexandria şi a aflat că bărbatul nu a solicitat ajutorul medicilor de acolo.

"Am aflat că gravida ar fi putut fi internată la Spitalul din Videle unde există secţie de obstetrică ginecologie. Dacă soţul nu ar fi dorit acest lucru, se putea opri la Alexandria unde erau şase locuri libere în incubatoarele pentru prematuri şi unde există trei medici neonatologi. În loc să ceară ajutorul medicilor cei mai apropiaţi sau sfatul medicului care a urmărit sarcina, bărbatul şi-a urcat soţia în maşină a venit în Capitală şi a început să caute locuri libere în incubatoarele pentru prematuri în eventualitatea în care soţia lui va naşte înainte de termen. Negăsind locuri libere în spitale a apelat la presă. Acum soţia lui este internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti unde este o aglomeraţie foarte mare", a mai spus purtătorul de cuvânt al MS.

Bărbatul din Videle a venit cu soţia lui gravidă în Capitală şi a încercat s-o interneze la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

"Femeia a fost consultată, i s-a spus că este sarcină prematură dar că nu sunt locuri în incubator. A plecat cu soţia la Filantropia de unde a primit acelaşi răspuns. Medicii de la Filantropia au încercată să caute locuri libere în alte spitale, dar nu au găsit. Atunci femeia a fost dusă din nou la SUUB, în speranţa că până va naşte se va elibera vreun incubator, a explicat purtătorul de cuvât al SUUB, medicul Bogdan Popescu.

Starea gravidei este monitorizată de specialiştii de la SUUB. "Ea a venit la spital inopinat. La noi a fost consultată de medic, i s-a spus că sarcina are în jur de 33 de săptămâni. Este sarcină prematură. Nu a născut încă. Femeia primeşte tratament pentru maturizarea pulmonară a fătului", a explicat purtătorul de cuvânt al SUUB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gravidă din Videle plimbată de soţ cu maşina la spitale pentru internare, MS respinge acest obicei.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gravidă din Videle plimbată de soţ cu maşina la spitale pentru internare, MS respinge acest obicei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei