Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus în libertate

Sorin Ovidiu Vîntu, şoferul său, Alexandru Stoian, şi omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan vor fi cercetaţi în libertate, ca urmare a deciziei de ieri a Curţii de Apel Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au interdicţie, timp de 30 de zile, de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor, a decis instanţa.

Cu două voturi "pentru" şi unul "împotrivă", completul de judecată al Curţii de Apel Bucureşti a decis punerea în libertate a celor trei, acuzaţi de favorizarea infractorului, respectiv a lui Nicolae Popa, condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie pentru fraudarea a 300.000 de investitori ai FNI.

Instanţa a dispus o serie de interdicţii în cazul celor trei.

Ei nu au voie să poarte armă sau să-şi schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei.

În cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, instanţa l-a avertizat să nu se apropie de omul de afaceri Octavian Ţurcan sau să ia legătura cu fraţii Virgil şi Nicolae Popa, ultimul fiind arestat la Jakarta.

Curtea a dispus punerea de îndată în libertate a celor trei.

Parchetul instanţei supreme susţine că, prin acţiunile întreprinse în scopul zădărnicirii şi îngreunării executării pedepsei a unui condamnat - Nicolae Popa - la 15 ani de detenţie, Vîntu, Ţurcan şi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţională accentuată, dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

Mai mult, afirmă procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), protecţia societăţii prin asigurarea efectivităţii unei hotărâri judecătoreşti este direct legată de stabilitatea sistemului judiciar.

Sorin Ovidiu Vântu a părăsit ieri Arestul Poliţiei Capitalei. La ieşire, Vântu, îmbrăcat într-o cămaşă roz, descheiată la gât, a fost flancat de mai mulţi poliţişti şi de bodyguarzi.

Omul de afaceri nu a făcut declaraţii la ieşirea din arest, el urcându-se în autoturismul BMW X5 cu numărul B 34 GMG, care l-a aşteptat mai mult de o oră în faţa arestului.

 

Băsescu: Faceţi o greşeală dacă credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, că este o greşeală să se creadă că "un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat".

"Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală", a spus Băsescu, potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de Băsescu la Bruxelles, după Consiliul European, difuzată de Antena 3.

"Întrebaţi-l pe el dacă are vreo probă, dacă spuneţi că a făcut nu ştiu ce afirmaţii. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat", a adăugat şeful statului.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat, miercuri, în instanţă, că Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. De asemenea, el a susţinut că emisari ai lui Traian Băsescu i-au cerut să cedeze o parte din trustul său media, refuzul său ducând la declanşarea controalelor ANAF la Realitatea TV şi, în final, la arestarea sa.

Vîntu l-a mai acuzat pe Băsescu că influenţează justiţia şi că face presiuni asupra magistraţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus în libertate.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus în libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei