Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vântu: Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strict politică

Sorin Ovidiu Vântu le-a spus, ieri, magistraţilor care au judecat recursul formulat faţă de decizia de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului, că procesul său este unul politic, acuzând instituţiile statului că fac totul pentru a-l "satisface" pe preşedinte.

"Este evident că nu am de-a face cu un proces, ci este o problemă strict politică. Provine din politică şi îmi pare rău că instituţiile acestui stat fac absolut orice pentru a-l satisface pe acest om (pe preşedintele Traian Băsescu, n.r.)", a declarat omul de afaceri, ieri, în faţa instanţei.

Vântu a mai spus că procurorul care a condus ancheta în cauza în care este acuzat de favorizarea infractorului ar fi putut să-i ceară documente, iar el i le-ar fi pus la dispoziţie.

"Ar fi fost suficient ca procurorul care mă anchetează să ceară punerea la dispoziţie a documentaţiei care face obiectul disertaţiei doamnei procuror (de şedinţă, n.r.). Le-aş fi pus cu cea mai mare plăcere la dispoziţie această documentaţie", a spus Vântu, referindu-se la documente bancare.

"Evident, nu a fost nevoie de aşa ceva, totul a trebuit făcut aşa cum aţi văzut", a mai spus Vântu.

Omul de afaceri a continuat seria acuzaţiilor la adresa şefului statului, relatând cum acesta i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care Sorin Ovidiu Vântu a acceptat-o, pentru "progresul României".

"În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord, şi am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României", a declarat Vântu, ieri, în faţa instanţei.

Vântu a continuat declaraţia arătând că, "după aceea", mai mulţi "emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă "Realitatea".

"După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea", a spus Vântu în sala de judecată.

Omul de afaceri l-a acuzat apoi pe şeful statului că "face totul" prin Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi că "recrutează" procurori şi oameni din presă.

"Băsescu face totul prin SRI, şi vă explic cum. Băsescu recrutează procurori şi oameni din presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptările şi sesizează procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliştilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar", a spus omul de afaceri.

Vântu a mai susţinut că a fost monitorizat chiar şi de 140 de lucrători ai SRI, vorbind chiar şi de închirierea unei frecvenţe de satelit pentru interceptarea microfonului de la mobilul său.

"140 de oameni din SRI m-au monitorizat, iar în ultima perioadă doar 40; s-a închiriat chiar şi o frecvenţă pe satelit pentru înregistrarea microfonului de la telefonul meu", a mai spus Sorin Ovidiu Vântu în faţa instanţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vântu: Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strict politică.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vântu: Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strict politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei