Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Strategia Guvernului pe 2011-2013

Orice creştere salarială va fi condiţionată de concedieri

Creşterile salariale vor fi condiţionate de reducerea numărului de salariaţi şi raportate la evoluţia indicatorilor economici şi sociali, iar miniştrilor şi altor demnitari le va fi interzis să mai acorde deduceri sau noi sporuri fără ca legea să prevadă o autorizaţie specială în acest sens.

Restricţiile salariale sunt incluse în strategia fiscal-bugetară elaborată de Guvern pentru perioada 2011-2013 şi obţinută de MEDIAFAX.

Documentul, aprobat ieri de Guvern, relevă că vor putea fi stabilite majorări salariale anuale, dar numai astfel încât ponderea cheltuielilor de personal din sectorul bugetar să se reducă progresiv.

"Orice majorare salarială va fi condiţionată de reducerea numărului de salariaţi şi va fi raportată la evoluţia indicatorilor economici şi sociali. Guvernul va realiza o strictă monitorizare a salariilor din sectorul public, iar nici un ministru şi nici un demnitar public nu va putea crea salarii, deduceri sau sporuri noi fără ca legea să prevadă o autorizaţie specială în acest sens", se arată în strategia prevăzută pentru următorii trei ani.

Începând cu 1 ianuarie 2011 şi până la 31 decembrie 2012, sistemul public de salarizare şi ierarhizare va fi reformat şi simplificat prin reducerea numărului de funcţii din sectorul bugetar, trecerea treptată la salarii nominale şi eliminarea cumulului de funcţii, iar codul muncii şi legea contractelor colective de muncă vor fi revizuite pentru o "flexibilitate mai mare" în ceea ce priveşte salariile.

Documentul mai prevede eliminarea "începând" cu anul 2011 a celui de-al 13-lea salariu şi a primei de vacanţă pentru angajaţii din sectorul public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orice creştere salarială va fi condiţionată de concedieri.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orice creştere salarială va fi condiţionată de concedieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei