Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 10.000 poliţişti asigură măsurile de ordine în zona şcolilor

Peste 10.000 poliţişti vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia începerii noului an şcolar, informează Poliţia Română, care precizează că numărul infracţiunilor comise de elevi a scăzut, la fel şi cel al şcolarilor victime.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti pe parcursul anului de învăţământ anterior s-a redus numărul infracţiunilor sesizate, numărul infracţiunilor săvârşite de către elevi şi numărul de elevi victime.

Astfel, s-a înregistrat o reducere a numărului infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar cu 25 la sută, faţă de anul şcolar 2008-2009, precum şi numărul infracţiunilor comise de elevi (30,3 la sută), dar şi numărul de elevi victime cu 12,68 la sută.

Au fost înregistrate reduceri importante în cazul infracţiunilor de tâlhărie - cu 48,7 la sută, vătămare corporală - cu 41,7 la sută, ameninţare - cu 39,7 la sută, de altfel cele mai multe infracţiuni.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, premergător începerii anului de învăţământ 2010-2011 a fost elaborat un Plan de măsuri, în care au fost stabilite o serie de sarcini concrete care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, informează sursa citată.

Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere şi pază a unităţilor şcolare în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 şi acordarea sprijinului de specialitate, precum şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice şi intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin 112.

Astăzi are loc deschiderea noului an şcolar de învăţământ. Astfel, Poliţia Română va lua măsuri specifice în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice, în zona instituţiilor de învăţământ.

 

Poliţiştii vor acorda sprijin de specialitate conducerilor unităţilor şcolare,

Se vor suplimenta dispozitivele de ordine şi siguranţă publică cu efective din cadrul Jandarmeriei şi Poliţiei Comunitare şi se va acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi ambuteiajelor. Vor fi angenaţi 10.115 poliţişti, din care 8.296 de ordine publică, 1.132 de la rutieră, 628 de investigaţii criminale, 29 de investigarea fraudelor, 23 de analiză şi prevenirea criminalităţii, şapte de la criminalistică, precum şi 283 alte forţe (poliţie comunitară, jandarmi, poliţie de frontieră şi elevi).

În conformitate cu Planul de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2010-2011, poliţiştii vor acorda sprijin de specialitate conducerilor unităţilor şcolare, pentru asigurarea pazei în concordanţă cu prevederile Legii nr. 333/2003, identificarea unor soluţii eficiente de organizare a controlului accesului, cât şi pentru asigurarea protecţiei electronice şi mecanice a căilor de acces în aceste instituţii.

De asemenea, împreună cu reprezentanţii consiliului de administraţie al unităţilor şcolare se analizează gradul de siguranţă pe care îl prezintă fiecare unitate în parte, stabilindu-se necesităţile de realizare a împrejmuirilor, securizarea clădirilor, îmbunătăţirea iluminatului şi alte măsuri menite să sporească nivelul de siguranţă a acestora, în baza prevederilor art. 4 din Legea nr. 35 din 2007.

Fiecare unitate de învăţământ aflată în zona de competenţă, va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 poliţişti asigură măsurile de ordine în zona şcolilor.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 10.000 poliţişti asigură măsurile de ordine în zona şcolilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei