Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul îşi menţine angajamentul de a modifica Ordonanţa 50 privind creditele consumatorilor

Guvernul îşi menţine angajamentul de a revizui ordonanţa privind conctractele de credit ale consumatorilor, astfel încât să fie asigurată legislaţia europeană, în special în ceea ce priveşte non-retroactivitatea, potrivit variantei finale a scrisorii către FMI, obţinute de MEDIAFAX.

"Vom revizui ordonanţa recentă (Ordonanţa 50/2010) pentru a asigura transparenţa ratelor de dobândă pentru contractele privind creditele consumatorilor, astfel încât să fie asigurată respectarea în întregime a legislaţiei europene, în special în ceea ce priveşte non-retroactivitatea", se arată în scrisoare.

Senatul a aprobat, miercuri, fără nici un amendament, legea de adoptare a OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, decizia fiind luată cu 66 de voturi pentru şi o abţinere.

Aplicarea OUG nr. 50/2010 a declanşat ample dispute la nivelul sistemului bancar, atât din cauza nemulţumirilor bancherilor şi clienţilor, cât şi a anumitor puncte neclare din legislaţie.

Una dintre problemele ridicate insistent de bancheri o reprezintă modul de calcul a ratelor la creditele cu dobânzi variabile, care potrivit OUG 50 trebuie să aibă ca referinţă exclusiv indicii EURIBOR/LIBOR/ROBOR la care se adaugă o rată fixă, care nu poate fi modificată faţă de contractul iniţial.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Constantin Cerbulescu, băncile pot să menţină actualele rate la creditele cu dobânzi variabile doar dacă au acceptul clienţilor, care pot răspunde în termen de 15 zile de la primirea notificării.

Bancherii susţin că, în cazul înlocuirii ratelor de referinţă practicate de bănci cu indicii EURIBOR/ LIBOR/EURIBOR fără posibilitatea de a modifica marjele fixe, ARB a calculat pierderi la nivel de sistem de până la 900 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul îşi menţine angajamentul de a modifica Ordonanţa 50 privind creditele consumatorilor.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul îşi menţine angajamentul de a modifica Ordonanţa 50 privind creditele consumatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei