Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unităţile sanitare care fac examinări pentru permisul auto, obligate să aibă autorizaţie din 2011

Unităţile sanitare în care sunt examinaţi candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi şoferii de autovehicule şi tramvaie au obligaţia de a se autoriza, până în 3 ianuarie 2011, conform noilor reglementări legislative, a anunţat, ieri, Ministerul Sănătăţii.

Ordinul ministrului Sănătăţii privind stabilirea listei unităţilor de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere şi a conducătorilor de autovehicule sau tramvaie a fost publicat în 31 august Monitorul Oficial.

"Conform noii prevederi, lista unităţilor de asistenţă medicală care au obligaţia de a depune dosare la direcţiile de sănătate publică, în vederea autorizării, este alcătuită din categoria cabinetelor medicale, a societăţilor civile medicale, unităţilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrelor de diagnostic şi tratament, centrelor medicale, precum şi policlinicilor cu plată care au în structură specialităţi ca medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că dosarele trebuie să conţină, în funcţie de tipul unităţii, certificatul de înregistrare în Registrul Unic al cabinetelor medicale, autorizaţia sanitară de funcţionare şi dovada deţinerii de către solicitant a unui spaţiu.

De asemenea, solicitanţii trebuie să facă dovada achitării contribuţiilor la Fondul Unic de Asigurări de Sănătate, a deţinerii asigurării de răspundere civilă în domeniul medical, a faptului că au personal medico-sanitar angajat pentru specialităţile necesare, că medicii şi asistenţii au drept sau autorizaţie de liberă practică, precum şi că fiecare angajat deţine asigurare de răspundere civilă. În afara acestora, solicitanţii trebuie să facă dovada deţinerii aparaturii din dotare şi să depună documentele care dovedesc verificarea metrologică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile sanitare care fac examinări pentru permisul auto, obligate să aibă autorizaţie din 2011.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unităţile sanitare care fac examinări pentru permisul auto, obligate să aibă autorizaţie din 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei