Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a cerut să fie aduse mai multe utilaje şi muncitori pentru construcţia digului din Săuceşti

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, ieri, reprezentanţilor firmei care execută lucrările la digul din zona localităţi băcăuane Săuceşti să fie aducă mai multe utilaje, dar şi forţă de muncă, astfel încât să fie începute lucrările şi pe malul celălalt al râului Siret.

Reprezentantul firmei de construcţii i-a spus şefului statului că din cei 16 kilometri de dig care ar urma să se construiască în zona Săuceşti până în prezent s-au executat 5,5 kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX,

Preşedintele Băsescu i-a cerut acestuia ca firma să aducă mai multe utilaje şi forţe de muncă, pentru a fi începute lucrările şi pe malul celălalt al râului Siret.

"Aduceţi forţă de muncă, că mâine se aprobă banii şi este păcat. S-au dat 14 milioane de lei să înceapă această lucrare, deci sunt bani şi pentru finalizarea ei. Oamenii din Săuceşti pot fi mulţumiţi că după finalizarea lucrărilor nu vor mai fi inundaţi niciodată", a afirmat preşedintele.

În ceea ce priveşte reconstrucţia caselor distruse în urma inundaţiilor produse în acest an în judeţul Bacău, Băsescu a spus că nu sunt bani pentru manoperă şi că oamenii trebuie să se ajute unul pe celălalt.

"Stastul pune la dispoziţie materialele, dar este nevoie de solidaritate. Trebuie să participăm noi înşine la binele nostru. Sper că până la începutul iernii vor fi construite aceste case în judeţul Bacău", a adăugat Traian Băsescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, şeful statului îşi încheiase vizita la Săuceşti.

Preşedintele Băsescu a ajuns la Săuceşti în jurul orei 15.00, pentru a inspecta lucrările la digul Prăjeşti-Săuceşti, el apreciind că lucrurile "s-au mai schimbat" faţă de luna trecută.

Constructorii i-au promis preşedintelui că până la sfârşitul lunii octombrie lucrările vor fi finalizate, subliniind că mai trebuie alocate fonduri pentru lucrări suplimentare la dig, pe malul celălalt al Siretului.

Şeful statului le-a spus constructorilor că în şedinţa de miercuri a Guvernului va fi aprobată o finanţare de opt milioane de lei pentru aceste lucrări.

"Am vorbit deja cu ministrul Laszlo Borbely, iar mâine (miercuri -n.r.), în şedinţa de Guvern, se aprobă finanţarea şi pentru lucrarea de pe malul celălalt. Este vorba de suplimentarea pentru şase-şapte kilometri de dig pe malul stâng al Siretului, pentru două comune, Negri şi Prăjeşti", a afirmat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat, ieri, şi lucrările de reconstrucţie a podului peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, în localitatea suceveană Dorneşti, unde i-a asigurat pe localnici că podul rutier va fi dat în funcţiune la 15 noiembrie.

De asemenea, şeful statului a inspectat, ieri, lucrările de construcţie a digului de la Rotunda-Buruieneşti (Doljeşti), din judeţul Neamţ.

La sfârşitul lunii iunie, localitatea băcăuană Săuceşti a fost grav afectată de inundaţii. Astfel, au fost afectate de ape peste 470 de case şi gospodării.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat atunci în mai multe rânduri în localitatea Săuceşti şi a promis că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri. Localnicii i s-au plâns preşedintelui că autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a fi evitate inundaţiile, deşi au existat bani pentru îndiguire, iar şeful statului le-a reproşat oamenilor că mint.

În 7 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea a 25 de milioane lei pentru lucrări de îndiguire, pe o lungine de 18 kilometri, a malului drept al râului Siret, pe tronsonul Serbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a cerut să fie aduse mai multe utilaje şi muncitori pentru construcţia digului din Săuceşti.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a cerut să fie aduse mai multe utilaje şi muncitori pentru construcţia digului din Săuceşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei