Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Noii miniştri au depus jurământul

Ceremonia depunerii jurământului de către noii miniştri, în faţa şefului statului, s-a desfăşurat ieri la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au asistat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc, miniştrii Teodor Baconschi, Gabriel Oprea, Daniel Funeriu, Cseke Attila, Elena Udrea, senatorii PDL Dumitru Oprea şi Viorel Badea, consilierii prezidenţiali.

Au depus jurământul Ion Ariton - ministru al Economiei, Gheorghe Ialomiţianu - ministru al Finanţelor, Valerian Vreme - ministru al Comunicaţiilor, Ioan-Nelu Botiş - ministru al Muncii, Anca Boagiu - ministru al Transporturilor, Valeriu Tabără - ministru al Agriculturii.

Noii miniştri au fost numiţi în funcţii, prin decrete prezidenţiale, vineri dimineaţă. În urmă cu scurt timp, decretele au fost publicate în Monitorul Oficial.

Conform decretelor semnate de către preşedintele Traian Băsescu, Adriean Videanu (Economie), Radu Berceanu (Transporturi), Mihai Şeitan (Muncă) şi Gabriel Sandu (Comunicaţii) au demisionat din funcţii, în timp ce Mihail Dumitru (Agricultură) şi Sebastian Vlădescu (Finanţe) au fost revocaţi.

Înaintea venirii la Cotroceni, noii miniştri au avut o întâlnire informală cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, care a durat aproximativ jumătate de oră.

 

Ialomiţianu: Este o funcţie grea, într-o perioadă grea; nu mă aşteptam ca Sebastian Vlădescu să plece

Noul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat vineri că funcţia pe care a preluat-o este una grea, într-o perioadă grea, şi nu se aştepta ca fostul ministru Sebastian Vlădescu, pe care l-a susţinut în trecut, să fie demis.

"E greu şi nu mă aşteptam ca acest lucru să se întâmple. Eu credeam că domnul ministru o să rămână. Este o funcţie grea, într-o perioadă grea", a spus Ialomiţianu, la sosirea la ministerul Finanţelor pentru preluarea portofoliului.

El a precizat că în trecut l-a susţinut la comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor atât pe Sebastian Vlădescu, cât şi pe fostul ministru Gheorghe Pogea.

Ialomiţianu a menţionat că va oferi mai multe detalii privind obiectivele mandatului său în următoarele zile, într-o conferinţă de presă.

 

Botiş: Vor fi măsuri nepopulare, sper să ne revenim, să culegem beneficiile măsurilor de austeritate

Noul ministru al Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, înainte de preluarea mandatului de la Mihai Şeitan, că este conştient că va trebui să ia măsuri nepopulare, dar că speră ca într-un an de zile situaţia să revină la normal şi să "culegem beneficiile măsurilor de austeritate".

Noul ministru al Muncii a declarat, înainte de întâlnirea pentru preluarea portofoliului Muncii, că este o perioadă grea pentru toţi românii, dar că speră că experienţa pe care a dobândit-o până acum îl va ajuta să rezolve o parte din probleme.

"E o perioadă mai grea pentru toţi, dar sper ca într-un an de zile să ne revenim şi să culegem beneficiile acestor măsuri de austeritate", a declarat Ioan Botiş.

Întrebat de ce premierul Emil Boc i-a acordat încrederea pentru preluarea postului de ministru al Muncii, Botiş a răspuns că aşteaptă aceeaşi încredere şi de la populaţie, subliniind însă că măsurile pe care urmează să le ia vor fi nepopulare.

"Sunt măsuri nepopulare, dar trebuie luate şi cred că în momentul în care economia îşi revine putem discuta şi altceva", a declarat Botiş.

Noul ministru al Muncii a precizat că priorităţile sale la început de mandat sunt Legea salarizării unitare, Legea pensiilor, care este în Parlament la Comisia de muncă şi Codul de asistenţă socială.

"Acestea sunt lucrurile care trebuie rezolvate şi, în general, reforma socială care trebuie dusă la capăt", a mai spus Ioan Botiş.

Întrebat dacă în calitate de ministru al Muncii va aplica măsurile din programul său legislativ privind majorarea pensiilor, Botiş a precizat că va discuta astfel de lucruri în guvern şi în măsura în care există acceptul de a discuta despre astfel de lucruri o va face.

Întrebat despre stimulente acordate în Ministerul Muncii, noul ministru a precizat că acestea se acordă atunci când pot fi contabilizate lucrurile şi că acestea ar putea reveni, dar numai după ce vor fi contabilizate lucruri pozitive.

"Până nu vom contabiliza lucruri pozitive voi fi mai reţinut", a mai spus Botiş.

El a adăugat că vrea să-i mulţumească lui Mihai Şeitan pentru activitatea depusă la Ministerul Muncii, spunând că acesta a avut o misiune foarte grea şi că o parte din probleme cu siguranţă vor exista şi în continuare.

Noul ministru al Muncii a precizat că urmează să aibă o şedinţă în care va cunoaşte echipa cu care urmează să lucreze.

Ioan Nelu Botiş a depus jurământul în faţa şefului statului, la Palatul Cotroceni, împreună cu ceilalţi cinci miniştri desemnaţi în Cabinetul Boc, după care a plecat la Ministerul Muncii.

Mihai Şeitan a venit, vineri dimineaţă, la Ministerul Muncii, unde s-a întâlnit cu şefii instituţiilor din subordinea MMFPS, pe care i-a chemat pentru a le mulţumi pentru colaborarea din timpul mandatului său.

Ioan-Nelu Botiş (PDL) a fost, între 2001 şi 2004, viceprimar al municipiului Bistriţa şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD. Ioan-Nelu Botiş este deputat ales în circumscripţia electorală 6 Bistriţa Năsăud, colegiul uninominal 1. El a a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. Între anii 1996 şi 2001 Botiş a fost consilier local, între 2001 şi 2004 viceprimar al municipiului Bistriţa şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD Bistriţa. Din 2008 este membru al PDL Bistriţa-Năsăud.

Ioan-Nelu Botiş are 41 de ani, este căsătorit cu Ligia Adina, 37 de ani, inginer, şi are doi băieţi, Răzvan şi Dragoş.

Printre măsurile promovate de democrat-liberal pentru a câştiga un post în Parlament, potrivit programului său legislativ, se numără "creşterea pensiilor până la un prag minim de 850 lei/lună", dar şi "creşterea graduală (tot a pensiilor- n.r.) astfel încât în 2012 pensia socială să ajungă la 305 euro/lună".

Mihai Şeitan a ocupat postul de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din decembrie 2009, anterior el fiind secretar de stat la minister, consilier de stat pe probleme de muncă şi protecţie socială şi preşedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor.

 

Boagiu: "Îmi pun la dispoziţie toată experienţa europeană pentru a atrage fonduri UE"

Noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, ministru al Integrării în perioada 2005 - 2007, a declarat, vineri, la preluarea portofoliului, că îşi va folosi "toată experienţa europeană pentru a atrage fonduri UE".

"Sunt solidară cu Guvernul şi este o sarcină care nu e deloc uşoară pentru că ministerul are unele lucruri care trebuie recuperate, aştept să văd care e analiza pe care o voi avea acum cu directorii, secretarii de stat şi cei din minister, eu îmi pun la dispoziţie toată experienţa europeană pentru a atrage fonduri UE", a spus Boagiu.

 

Ariton, noul ministru al Economiei: Voi continua programul început de Videanu şi de Guvern

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, în prima sa conferinţă de presă în această calitate, susţinută împreună cu Adriean Videanu, că va continua programele începute de Guvern, prioritatea sa fiind "trecerea acestei perioade dificile" de criză economică.

"Sunt convins că în zilele următoare vom mai avea discuţii. Sunt conştient că mi-aţi lăsat un minister cu rezultate foarte bune, cu o ştachetă ridicată, ceea ce pe mine personal mă obligă. Voi continua programul început de dumneavoastră şi de Guvern. Priorităţile sunt trecerea acestei perioade economice dificile", a afirmat Ariton.

Videanu l-a prezentat pe Ion Ariton, după ce i-a predat oficial Ministerul Economiei, i-a urat succes, şi şi-a exprimat convingerea că noul ministru al Economiei va avea succese notabile astfel încât Guvernul să îşi atingă obiectivul de relansare economică a României.

Ariton l-a înlocuit în funcţia de ministru al Economiei pe Adriean Videanu, după ce acesta a renunţat la mandatul său pentru a se ocupa de PDL, partid în care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noii miniştri au depus jurământul.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noii miniştri au depus jurământul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei