Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AFP: Remanierea Guvernului din România, în plină criză economică, stârneşte preocuparea analiştilor

Înlocuirea ministrului român de Finanţe cu o persoană aproape necunoscută, în plină criză economică şi într-o ţară ajutată de FMI, suscită preocuparea analiştilor, comentează AFP.

"Sunt îngrijorat, pentru că înlocuitorul ministrului Finanţelor este un necunoscut. Dacă va trebui să înveţe acum funcţionarea ministerului, va fi o perioadă proastă. Nu se fac experimente în perioade de criză", declară Aurelian Dochia, fost consultant al Băncii Mondiale şi director al BRD/SG Corporate Finance.

Remanierea intervine după adoptarea unui plan de austeritate nepopular, dar considerat de Executiv "absolut necesar" pentru respectarea promisiunilor faţă de FMI şi Uniunea Europeană, notează AFP, precizând că Sebastian Vlădescu era în centrul discuţiilor cu cele două organisme internaţionale.

"Cine este Gheorghe Ialomiţianu?", se întreabă analistul politic Dan Tapalagă într-un editorial. "Această perioadă de criză necesită competenţe sigure în posturi-cheie ale Guvernului, nu aducerea unor persoane obscure din provincie", adaugă analistul, punând sub semnul întrebării voinţa preşedintelui Traian Băsescu de "modernizare a ţării".

"Observ o oarecare vulnerabilitate la domnul Ialomiţianu, care nu a avut experienţa negocierilor internaţionale", afirmă analistul Bogdan Baltazar, precizând totuşi că ar trebui să i se acorde o şansă. De altfel, Bogdan Baltazar consideră că fostul ministru al Finanţelor nu a obţinut rezultatele aşteptate.

Chiar dacă majoritatea analiştilor intervievaţi de AFP consideră că acordul României cu FMI nu va fi afectat pe termen scurt, există totuşi temeri în legătură cu credibilitatea României.

"Mă îngrijorează cum vor evalua pieţele internaţionale capacitatea Guvernului de a aplica măsurile prevăzute în acord", afirmă Dochia.

"Când există un acord cu FMI, este de preferat să fie limitată cât mai mult agitaţia politică", subliniază analistul David Oxley (Capital Economics).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AFP: Remanierea Guvernului din România, în plină criză economică, stârneşte preocuparea analiştilor.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AFP: Remanierea Guvernului din România, în plină criză economică, stârneşte preocuparea analiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei