Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul disponibilizărilor în MAI nu a fost stabilit, cei cu multe abateri vor pleca

Număr angajaţilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor care ar urma să fie disponibilizaţi nu a fost stabilit, însă cei cu multe abateri profesionale vor pleca, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Sursele citate au precizat că principala etapă a reorganizării Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a fost finalizată, după ce s-a stabilit relocarea unor angajaţi din aparatul central către structurile operative. Totodată, aproximativ 1.000 de angajaţi din MAI au fost disponibilizaţi.

În plus, s-a lucrat la criterii de evaluare a performanţelor lucrătorilor MAI, împreună cu membrii sindicatelor. Astfel, spun sursele citate, sindicaliştii au fost invitaţi să propună criterii de evaluare, în cadrul a două întâlniri oficiale, în vederea efectuării viitoarelor restructurări.

Angajaţii MAI cu multe abateri profesionale ar urma, astfel, să fie disponibilizaţi, sursele citate subliniind că unele persoane au avut deja câte şapte abateri în acest an.

"La nivelul MAI, aşa cum a fost anunţat public, a avut loc deja o reorganizare şi restructurare a aparatului central", prin care "a fost redus numărul secretarilor de stat de la şase la trei şi numărul de structuri de la 22 la 20", au precizat reprezentanţii MAI într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Totodată, reprezentanţii MAI au mai arătat că a fost redus numărul total de posturi din aparatul central cu 1.670, de la 2.919 la 1.249, respectiv aproape 60 la sută.

În plus, s-a procedat la reorganizarea şi restructurarea agenţiilor şi autorităţilor aflate în subordinea ministerului. Numărul posturilor Agenţiei Naţionale a Funcţionarului Public a fost redus cu 179, cel al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a fost redus cu 560, iar de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice au fost reduse 55 de posturi.

MAI precizează că restructurarea se va face pe criterii de competenţă şi conduită profesională a angajaţilor, "scopul fiind creşterea eficienţei şi activităţii operative a sistemului de ordine şi siguranţă publică în stradă, precum şi creşterea calităţii serviciilor prestate în folosul cetăţenilor, potrivit atribuţiilor conferite prin lege".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul disponibilizărilor în MAI nu a fost stabilit, cei cu multe abateri vor pleca.
 Vizualizări articol: 317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul disponibilizărilor în MAI nu a fost stabilit, cei cu multe abateri vor pleca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei