Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie la ţânţari!

În România s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în România s-au înregistrat şapte cazuri de infectare cu West Nile, iar două persoane au decedat, ministerul anunţând forurile europene şi alertând comisiile de specialitate.

Cele şapte cazuri de West Nile s-au înregistrat în Sibiu (două), Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti.

Cele două persoane, care au decedat din cauza virusului şi a altor afecţiuni asociate, aveau 75 şi 79 de ani.

Alte două cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt în evaluare, a precizat ministrul Cseke, adăugând că acestea s-au înregistrat în Cluj şi Mureş.

Demnitarul a declarat că au fost 80 de persoane testate, din care au fost confirmate cele şapte cazuri, din care două decese.

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

O femeie în vârstă de 41 ani, din Craiova, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din municipiu, în urmă cu cinci zile, probele de laborator confirmând, ieri după-amiază, infectarea cu West Nile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ştefan Popescu, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova este internat un pacient infectat cu West Nile.

"Confirmarea s-a primit în urmă cu o jumătate de oră. Este vorba de o femeie de 41 ani din Craiova, care s-a prezentat în urmă cu cinci zile la spital. Înţeleg că ea prezenta stare febrilă", a declarat medicul Ştefan Popescu.

 

Evitaţi ţânţarii!

Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care pot îndepărta ţânţarii.

Totodată, oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea ţânţarilor, este recomandată înlăturarea recipientelor cu apă stătută.

Specialiştii arată că este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptom de boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare.

Totodată, autorităţile locale trebuie să ia măsuri de dezinsecţie pentru distrugerea ţânţarilor.

Virusul West Nile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi în Grecia, unde a provocat zeci de decese.

În Rusia, cel puţin cinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile în regiunea Volgograd, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, au anunţat, în 24 august, serviciile sanitare locale, citate de AFP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În România s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În România s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei