Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alocaţiile complementară şi monoparentală, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei

Guvernul dezbate luni, în primă lectură, un proiect de lege prin care alocaţia complementară pentru susţinerea familiei e unificată cu cea monoparentală, iar pragul pentru atribuirea acestei noi alocaţii scade cu 100 lei, de la 470 la 370 lei pe venit pe membru de familie, susţin surse ministeriale.

Unificarea celor două tipuri de alocaţii, de care beneficiau familiile cu venituri de până la 470 lei pe membru de familie, este inclusă într-un proiect de Lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan, declara, în 24 august, pentru MEDIAFAX, că suma indemnizaţiilor acordate unei familii sau unei persoane singure nu va putea depăşi un anumit plafon, care va fi stabilit prin Codul social, document care trebuie finalizat în luna octombrie.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că plafonul maxim pentru suma indemnizaţiilor pe care o familie sau o persoană le pot primi nu a fost încă stabilit.

Demnitarul a explicat că această măsură va fi luată pentru a nu încuraja "nemunca", arătând că în prezent sunt multe cazuri în care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar.

Şeitan a mai spus că noul act normativ va direcţiona fondurile din bugetul asigurărilor sociale doar către cei care au nevoie de sprijin.

Ministrul Muncii a adăugat că o parte din indemnizaţii vor dispărea, în sensul că vor fi comasate, dând ca exemplu persoanele cu handicap, pentru care legislaţia actuală prevede 13 tipuri de indemnizaţii iar în Codul social va mai exista doar un singur tip.

Mihai Şeitan a mai spus că în şedinţa de Guvern de miercuri urmează să fie discutate două elemente din Codul social, respectiv Legea venitului minim garantat şi Legea alocaţiilor familiale. El a precizat că acestea au fost deja dezbătute în coaliţie şi miercuri ar putea fi aprobate.

Ministrul Muncii a mai explicat că în Codul social va fi integrată toată legislaţia privind asistenţa socială, iar proiectul de act normativ trebuie finalizat până în a doua parte a lunii octombrie.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, declara, în 20 august, că Ministerul Muncii lucrează la elaborarea unui cod social prin care vizează reducerea celor 200 de programe sociale.

Videanu preciza că 30 la sută din fondurile acordate programelor sociale sunt costuri de administrare.

Premierul Emil Boc anunţa, în 12 august că Guvernul şi-ar putea asuma din nou răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie sau octombrie, pentru adoptarea unor legi importante, precum Codul asistenţei sociale şi modificarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alocaţiile complementară şi monoparentală, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Alocaţiile complementară şi monoparentală, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei