Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect a murit, Platon va fi acuzat de ucidere din culpă

Copilul de trei luni accidentat de fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon pe o trecere de pietoni a murit, ieri după-amiază, astfel că şoferul va fi acuzat pe lângă vătămare corporală gravă din culpă şi de ucidere din culpă.

Surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că băieţelul a decedat.

"Copilul de trei luni a decedat, din păcate. Şansele de supravieţuire erau ca şi inexistente", au spus sursele citate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma decesului micuţului, poliţiştii vor completa încadrarea juridică pentru Călin Platon, el urmând să fie acuzat, pe lângă vătămare corporală gravă din culpă, şi de ucidere din culpă.

De asemenea, mama copilului, în vârstă de 32 de ani, urmează să fie operată, luni, la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" din Cluj-Napoca.

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina, vineri seară, o femeie şi copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

"Accidentul a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor. Şoferul unui autoturism, Călin Gavril Platon, a lovit pe o trecerea de pietoni din cartierul Grigorescu o femeie de 32 de ani care traversa strada regulamentar împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni. Ambele victime au fost rănite grav şi au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup.

Şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, Ştefan Florian, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că micuţul a fost operat sâmbătă la unitatea medicală, intervenţia fiind una complexă.

"Băieţelul a fost adus, sâmbătă, la Clinica de Neurochirurgie, unde l-am operat. A fost o intervenţie complexă, traumatismele intracraniene sunt grave. Starea sa este extrem de gravă, şansele de supravieţuire sunt extrem de mici", spunea Florian.

Potrivit reprezentanţilor Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj-Napoca, unde au fost internaţi vineri seară mama şi copilul de trei luni loviţi pe trecerea de pietoni, băieţelul a fost transportat la Clinica de Pediatrie, fiind supus unei intervenţii chirurgicale, după care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie.

De asemenea, mama acestuia a fost internată la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" cu fracturi la gamba dreaptă.

Potrivit medicului de gardă al Clinicii, pacienta va trebui operată şi va mai rămâne internată o perioadă.

"Pacienta accidentată a fost diagnosticată cu fractură cominutivă deschisă oase la gamba dreapta şi fractură metatarsiene la piciorul drept. Va trebui operată şi va mai rămâne internată o perioadă", a precizat medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că, în urma cercetărilor făcute în acest caz, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată.

"În urma cercetărilor s-a constatat că Platon avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", a precizat Pop.

Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Iniţial, Poliţia a deschis pe numele lui Călin Platon dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Platon a fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar în prezent este inspector guvernamental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect a murit, Platon va fi acuzat de ucidere din culpă.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect a murit, Platon va fi acuzat de ucidere din culpă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei