Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAF nu mai trimite somaţii restanţierilor cu sume de plată sub 10 lei, pentru a realiza economii

Numărul somaţiilor trimise de ANAF în primul semestru restanţierilor la bugetul de stat s-a ridicat la 4,8 milioane, cu 26,4% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar instituţia nu mai trimite din 12 august somaţii pentru creanţele mai mici de 10 lei, pentru a realiza economii.

Astfel, datoriile ale firmelor sau populaţiei care nu depăşesc suma de 10 lei la finele unui an fiscal vor fi şterse din evidenţele fiscale.

Potrivit unui ordin al ANAF, care a intrat în vigoare la data de 12 august, creanţele fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 10 lei, se scad din evidenţele fiscale în primele 7 zile ale anului următor, creanţele fiscale restante ale unui debitor reprezentând suma totală a obligaţiilor fiscale datorate şi neachitate de către acesta.

"În urma analizei costurilor de trimitere a somaţiilor către datornici am constat că în multe cazuri valoarea de recuperat era mai mică sau apropiată de valoarea de cost a procedurii de emitere şi transmitere a unei somaţii, de circa 4 lei, aceste cheltuieli inutile fiind efectuate de câţiva ani încoace. Odată cu aplicarea dispoziţiilor acestui ordin vom realiza economii semnificative la bugetul instituţiei", a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Valoarea somaţiilor trimise de ANAF în primul semestru s-a ridicat la 14,18 milioane de lei, în scădere cu 42,9% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În urma somaţiilor transmise în primele şase luni s-au încasat 3,8 milioane de lei, respectiv 26,8% din totalul creanţelor supuse executării. Gradul de colectare a obligaţiilor restante a crescut comparativ cu anul 2009, când valoarea încasărilor reprezenta 21,3% din totalul creanţelor supuse executării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAF nu mai trimite somaţii restanţierilor cu sume de plată sub 10 lei, pentru a realiza economii.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAF nu mai trimite somaţii restanţierilor cu sume de plată sub 10 lei, pentru a realiza economii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei