Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc, despre deblocarea posturilor din sănătate: În luna septembrie vom discuta exact

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la Sibiu, că în septembrie se va lua în discuţie deblocarea posturilor din sistemul sanitar, fără a preciza însă câte posturi intenţionează să deblocheze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnalişti, în timpul unei vizite pe şantierul centurii Sibiului, ce intenţii are în legătură cu deblocarea posturilor din sistemul sanitar, premierul Emil Boc a răspuns că problema va fi luată în discuţie în luna septembrie.

"În luna septembrie vom discuta exact ce se va întâmpla, până atunci nu mai fac niciun fel de declaraţie pe această problemă", a afirmat Emil Boc.

Când i s-a spus că Ministerul Sănătăţii a anunţat că are nevoie de deblocarea a 5.000 de posturi, premierul a răspuns că acest lucru nu se va putea rezolva, deoarece toate ministerele "au tot felul de solicitări".

Ministrul Sănătăţii a solicitat, miercuri, în şedinţa Guvernului, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, dar premierul a spus că nu se poate debloca decât un post la şapte eliberate, ceea ce înseamnă 1.000, iar eventuale suplimentări vor trebui negociate în toamnă cu FMI.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat o informare în care a arătat că necesarul de angajări în sistemul medical este de circa 5.000 de cadre medicale.

"Premierul a acceptat deblocarea posturilor doar conform principiului o angajare la şapte posturi eliberate şi a arătat că, dacă în urma analizelor Ministerului Sănătăţii, va fi nevoie de deblocarea altor posturi, va trebui să se negocieze cu Fondul Monetar Internaţional, în toamnă, când reprezentanţii instituţiei vor reveni la Bucureşti", au precizat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, în condiţiile respectării angajamentelor asumate cu FMI şi a aplicării principiului o angajare la şapte posturi eliberate, nu vor putea fi deblocate decât 1.000 de posturi în sănătate.

Premierul Emil Boc declarase, marţi, că deocamdată în sistemul medical nu se poate angaja decât o persoană la şapte posturi eliberate, arătând că în urma cererii ministrului Sănătăţii de deblocare a angajărilor în sistem a cerut o reevaluare a tuturor posturilor disponibile ca urmare a restructurării.

Întrebat dacă se opune reluării angajărilor în sănătate, premierul Boc a spus că nu se opune nici unei proceduri legale, dar că pentru a fi deblocate posturi în sistemul medical trebuie analizate mai întâi rezultatele restructurării în acest domeniu.

"În acest moment există posibilitatea ca unul din şapte să se angajeze potrivit procedurilor legale şi acest lucru se derulează. Am cerut să se facă o reevaluare per sistem şi să se vadă, în urma aplicării prevederii legale a angajării unul din şapte, câte posturi sunt disponibile, să se acorde acolo unde sunt probleme de sistem, iar după aceea vom discuta, în urma finalizării procesului de restructurare, etapa 1 septembrie, ce resurse umane putem avea, pentru că nu poţi, pe de o parte, să faci o restructurare şi, pe de altă parte, să facem angajări în acelaşi timp", a declarat Emil Boc.

Propunerea ministrului Sănătăţii de deblocare a posturilor a fost făcută în urma incendiului care a avut loc în 16 august, la Secţia de Terapie Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc, despre deblocarea posturilor din sănătate: În luna septembrie vom discuta exact.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc, despre deblocarea posturilor din sănătate: În luna septembrie vom discuta exact0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei