Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama unui bebeluş mort la Giuleşti: Nimic nu repară răul făcut, nu mai am încredere să nasc în ţară

Mihaela Damian, mama unui bebeluş mort în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a declarat, ieri, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, că nimic nu va repara răul făcut, precizând că în urma celor întâmplate nu mai are încredere să mai nască într-o maternitate din România.

Ea a spus că dacă nu se producea incendiul, ar fi fost mulţumită de serviciile medicale de la Maternitatea Giuleşti.

Întrebată dacă o ajută cu ceva faptul că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi pentru tragedia de la Maternitatea Giuleşti, Mihaela Damian a spus că nu a cunoscut-o pe asistenta Florentina Cîrstea, pentru că bebeluşul său a fost dus în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi cu două ore înainte de incendiu.

Ea a precizat că nimic nu poate să repare răul făcut şi că nu crede că se va constitui parte civilă în proces.

Mihaela Damian a mai arătat că nu mai are încredere în sistemul de sănătate şi nu mai poate să mai nască într-o maternitate din România.

Anchetatorii au stabilit că moartea nou-născutului Damian a fost violentă, fiind cauzată de o intoxicaţie acută cu fum. Bebeluşul avea arsuri termice de gradele II şi III pe circa 75 la sută din suprafaţa corporală, "prin expunerea la atmosferă supraîncălzită". În afara arsurilor termice nu s-au constatat alte leziuni traumatice. Decesul a survenit în 16 august.

"Acest nou-născut, neînregistrat la starea civilă, a fost identificat prin compararea profilului genetic cu profilul genetic al părinţilor, stabilindu-se că părinţii biologici sunt Yilmaz Ali Riza şi Damian Mihaela", au stabilit anchetatorii.

Cinci bebeluş au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Cei nouă părinţi ai bebeluşilor au fost citaţi, ieri, la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a da detalii în legătură cu tragedia produsă în 16 august, dar şi pentru formalităţi procedurale, respectiv dacă se constituie sau nu părţi civile în dosar şi, eventual, cu ce sume, au informat, ieri, surse judiciare.

Totodată, şi alţi angajaţi de la Maternitata Giuleşti au fost convocaţi de Parchet pentru audieri. Printre cei audiaţi de procurori sunt fostul manager al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, şi directorul interimar, Victoria Nicolau.

În acest caz a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti. Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Din actele aflate la dosar, spune acuzarea, rezultă că, la momentul producerii incendiului, la salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi era de serviciu Florentina Cîrstea – asistent medical, care, conform menţiunilor din fişa postului, avea obligaţia supravegherii permanente a nou-născuţilor aflaţi în acel salon, susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă înaintată instanţei.

"Astfel, la data de 16 august, la ora 18.24, Florentina Daniela Cîrstea a părăsit salonul de terapie intensivă nou-născuţi şi a intrat în salonul de cezariene, acolo unde se afla martora Daniela Mihăescu. Ulterior, inculpata a ieşit din salonul de cezariene şi a intrat în toaleta situată vizavi. După aproximativ un minut, a ieşit din toaletă şi a revenit în salonul de cezariene, mergând prin uşa comună în salonul de nou-născuţi, unde a discutat cu martora Clemenţa Florea (în acest interval de timp martora Daniela Mihăescu părăsise salonul de cezariene întrucât fusese chemată să asiste la o naştere prin cezariană la etajul 1). În timp ce inculpata discuta cu martora Clemenţa Florea, incendiul a fost constatat de către martora Maria Bulacu, medic rezident, care a sesizat sistemul cu număr unic de urgenţă 112. Ulterior, inculpata, alarmată de ţipetele care se auzeau, a ieşit şi ea pe hol prin uşa salonului de cezariene", se arată în documentul citat.

Instanţa Judecătoriei Sector 6 a arestat-o pe asistentă sub acuzaţia de ucidere din culptă şi vătămare corporală din culpă, fiind emis un mandat pentru 29 de zile. Asistenta a formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama unui bebeluş mort la Giuleşti: Nimic nu repară răul făcut, nu mai am încredere să nasc în ţară.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mama unui bebeluş mort la Giuleşti: Nimic nu repară răul făcut, nu mai am încredere să nasc în ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei