Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asistenta medicală Florentina Cârstea, reţinută de Parchet

Asistenta medicală Florentina Cârstea a fost reţinută, pentru 24 de ore, de către Parchet, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Parchetul instanţei supreme va solicita, astăzi, Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele asistentei Cârstea.

"Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus azi, 23 august 2010, începerea urmăririi penale faţă de Florentin Daniela Cîrstea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. La aceeaşi dată, procurorii au dispus reţinerea învinuitei pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă, ce urmează a fi soluţionată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti", precizează într-un comunicat de ieri Biroul de presă al Ministerului Public.

Sursa citată arată că din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu" (Maternitatea Giuleşti-n.r.) nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de "terapie intensivă".

"Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase", precizează sursa citată.

Procurorul şef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat, ieri, începerea urmărire penală împotriva asistentei medicale Florentina Cârstea, care ar fi lipsit cel puţin12 minute din salonul unde s-a produs scurt-circuitul, perioadă în care izbucnit incendiul în Secţia TI unde se aflau bebeluşii prematuri.

"Asistenta medicală a lipsit între 18.24 şi 18.36. La ora 18.36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anunţat serviciul unic de urgenţă", a spus Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme

Potrivit procurorului şef, asistenta avea obligaţia de a supraveghea acea Secţie de Terapie Intensivă prematuri, în cele 12 minute cât se presupune că a lipsit, fiind plecată prin alte saloane.

Asistentei medicală i s-au adus la cunoştinţă, ieri, învinuirile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Potrivit lui Iacob, în urma audierilor şi realizarea altor proceduri, există posibilitatea extinderii urmăririi penală asupra altor persoane fizice şi juridice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenta medicală Florentina Cârstea, reţinută de Parchet.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asistenta medicală Florentina Cârstea, reţinută de Parchet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei