Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 aug 2010 - Anul XV, nr. 194 (4485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Familia anunţată eronat că bebeluşul lor a murit spune că îi va da în judecată pe responsabili

Familia unuia dintre bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti care a fost anunţată, ieri, în mod eronat că le-a murit copilul au declarat, la ieşirea din Spitalul "Grigore Alexandrescu", că îi va da în judecată pe responsabili.

Andrei Dragomirescu, tatăl unuia dintre bebeluşii răniţi în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, le-a spus jurnaliştilor că a aflat marţi noapte că fiul lui a fost botezat.

Familia nu a reuşit să-şi viziteze, ieri la amiază, copilul, spunând că se vor întoarce la ora 15.00, când este program de vizită. Bebeluşul s-a născut luni, chiar înainte de explozia de la Maternitatea Giuleşti.

Părinţii bebeluşului au mai spus că sunt decişi să meargă "până la capăt" pentru a-i acţiona în instanţă pe cei responsabili de această confuzie, însă în acest moment nu îşi doresc decât ca starea de sănătate a copilului lor să se îmbunătăţească.

Andrei Dragomirescu, tatăl unuia dintre bebeluşii răniţi în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, declara, ieri dimineaţă, că a fost sunat de Poliţia Capitalei, care i-a transmis condoleanţe, anunţându-l că fiul lui a murit.

Acesta a venit, ieri dimineaţă, la Maternitatea Giuleşti pentru a ridica certificatul de naştere al fiului său, el spunând că acesta fusese internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Ulterior, familia a fost anunţată că bebeluşul este în viaţă.

Preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu" a declarat, ieri la prânz, că părinţii bebeluşului au fost anunţaţi de Poliţia Capitalei că le-a murit copilul, însă el tocmai vizitase copilul cu câteva minute în urmă şi acesta era în viaţă, dar în stare critică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a făcut şi nu va face nici o declaraţie referitoare la cazul de la Maternitatea Giuleşti.

Andrei Dragomirescu mai spunea, ieri dimineaţă, că nu i-a plătit pe doctorii de la Maternitatea Giuleşti, în schimb a plătit asistentele şi personalul auxiliar ori de câte ori dorea ca el sau rudele sale să-l vadă pe micuţ.

El preciza că nu mai ştie cu certitudine, dar că are impresia că i-ar fi dat bani şi asistentei Florentina Cârstea, cea care se ocupa de bebeluşii din Secţia de Terapie Intensivă atunci când s-a produs explozia de la Maternitatea Giuleşti.

Bărbatul mai spunea că a fost nevoit să vină "de acasă" chiar şi cu ustensile medicale, precum branule sau alte obiecte medicale.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă, de către reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu", unde acesta a fost dus după incendiu, împreună cu alţi şapte bebeluşi aflaţi în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti atunci când s-a produs explozia.

Toţi bebeluşii au fost duşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" în stare foarte gravă, având arsuri de până la 80 la sută din corp şi la căile respiratorii superioare, iar nou-născutul care a decedat avea şi o malformaţie congenitală de cord.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că doi bebeluşi internaţi în unitatea sanitară după incendiul de la Maternitatea Giuleşti sunt în continuare intubaţi şi respiră cu ajutorul aparatelor, prognosticul fiind rezervat pentru toţi cei şapte nou-născuţi, starea lor fiind staţionară.

Cei doi bebeluşi intubaţi au arsuri pe 60-75 la sută din corp, iar ceilalţi cinci pe 40-60 la sută din suprafaţa corpului, potrivit reprezentanţilor Spitalului "Grigore Alexandrescu". Părinţii acestora îi pot vizita, pe rând, începând de ieri, între orele 15.00 şi 16.00 şi vor primi informaţii despre starea bebeluşilor de la personalul medical.

În urma incendiului, din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 114 persoane, dintre care 53 copii şi 61 de femei, acestea fiind duse la mai multe spitale din Capitală. Până la finalizarea anchetei unitatea sanitară, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, va rămâne închisă.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia anunţată eronat că bebeluşul lor a murit spune că îi va da în judecată pe responsabili.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familia anunţată eronat că bebeluşul lor a murit spune că îi va da în judecată pe responsabili0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei