Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tensiune la Maternitatea Giuleşti, mamele au leşinat aşteptând veşti despre bebeluşii lor

 

Atmosfera în zona Maternităţii Giuleşti a fost una foarte tensionată, ieri, în urma exploziei produse, rudele încercând disperate să afle informaţii cu privire la cei dragi, în timp ce unor mame li s-a făcut rău atunci când au început să circule zvonuri legate de moartea unor bebeluşi.

Rudele au început să se adune în faţa maternităţii la scut timp după aflarea veştii legate de producerea exploziei.

Alături de acestea, alţi zeci de curioşi s-au oprit în zonă pentru a vedea ce se întâmplă.

Toţi se întrebau ce s-a întâmplat, care au fost cauzele şi au încercat să afle informaţii în legătură cu rudele lor, internate în spital.

Mamele care au născut şi gravidele care nu erau în stare foarte gravă au fost evacuate în faţa spitalului după izbucnirea incendiului unde au stat aproximativ două ore.

În jurul orei 19.00 au început să circule zvonuri legate de moartea unor dintre nou-născuţi, moment în care situaţia a scăpat de sub control. Părinţii implorau medicii, poliţiştii sau jandarmii să le spună dacă zvonurile sunt adevărate, însă aceştia nu-i puteau lămuri, ceea ce a accentuat starea de incertitudine şi de nelinişte.

Puţin după aceea, un poliţist le-a anunţat pe lăuze şi gravide că pot intra în spital. Între timp, ambulanţele chemate la maternitate au început să preia bebeluşii care erau scoşi din spital şi să-i transporte la altă unitate sanitară.

Pentru a facilita această acţiune, jandarmii au delimitat un culoar.

Situaţia a devenit tensionată deoarece părinţii care aveau copii la Secţia de Terapie Intensivă unde a avut loc incendiul abia se mai ţineau pe picioare şi încercau cu disperare să-şi facă loc în faţă pentru a vedea despre ce bebeluş este vorba. Ei se întrebau unii pe alţii: "Ai văzut ceva? Ai văzut ceva?".

O femeie de aproximativ 30 de ani repeta obsesiv soţului ei: "Copilul meu, copilul meu", spunând doar că vrea să-şi ţină copilul în braţe.

Bebeluşii nu puteau fi însă identificaţi nici de la câţiva centimetri, deoarece erau acoperiţi cu folii de aluminiu.

În urma exploziei de ieri de la Maternitatea Giuleşti au murit trei bebeluşi, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

Conform unor surse apropiate anchetei, cei trei bebeluşi au murit la Maternitatea Giuleşti, la scurt timp după explozie.

Ceilalţi opt nou-născuţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, în stare foarte gravă, având arsuri peste 50% din suprafaţa corpului.

Toţi copiii răniţi au acelaşi tip de arsură, pe aceeaşi suprafaţă de corp, ceea ce indică ipoteza producerii unei explozii, conform surselor citate.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că cei trei bebeluşi care au murit au fost identificaţi, astfel încât să le fie anunţate familiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tensiune la Maternitatea Giuleşti, mamele au leşinat aşteptând veşti despre bebeluşii lor.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tensiune la Maternitatea Giuleşti, mamele au leşinat aşteptând veşti despre bebeluşii lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei