Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisie

Liderii de sindicat şi membrii CES, obligaţi să-şi publice declaraţiile de avere

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, ieri, la dezbaterile asupra Legii ANI, să instituie obligativitatea de a-şi depune şi publica declaraţiile de avere pentru liderii de sindicat şi membrii CES, asemenea parlamentarilor, primarilor şi celorlalte categorii supuse acestei prevederi.

Totodată, Comisia juridică a Camerei a stabilit reintroducerea în Legea ANI a termenului de trei ani în care Agenţia poate face verificări, precum şi reintroducerea prevederii referitoare la o singură declaraţie de avere, aşa cum a solicitat, în punctul său de vedere, susţinut în faţa Comisiei, premierul Emil Boc.

"Am decis reintroducerea termenului de trei ani în care ANI poate să facă verificări. Vor fi reintroduce şi comisiile de control al averilor, cele de pe lângă Curtea de Apel. Am introdus obligativitatea de a publica declaraţia de avere pentru membrii CES. Aşa cum au toate categoriile profesionale - parlamentari, primari - vor avea şi ei. S-a introdus obligativitatea aceasta şi pentru liderii de sindicat. De asemenea, va fi o singură declaraţie de avere", a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PD-L Daniel Buda.

El a precizat că nu vor fi probleme referitoare la păstrarea principiilor şi spiritului Legii ANI existente în forma iniţială a proiectului de lege, adoptat de Cameră.

Ne aplecăm asupra fiecărui text din lege pentru a înlătura toate acele asperităţi care ţin de normele de tehnică legisaltivă, de fluenţa textului, astfel încât să avem o lege care să reziste din toate punctele de vedere la Curtea Cosntituţională", a spus Buda.

Comisia juridică are termen până vineri pentru a pune în acord Legea ANI cu decizia CCR şi a stabili forma care va fi supusă dezbaterii plenului, în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii de sindicat şi membrii CES, obligaţi să-şi publice declaraţiile de avere.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii de sindicat şi membrii CES, obligaţi să-şi publice declaraţiile de avere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei