Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 61.500 de nou-născuţi au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei

Peste 61.500 de nou-născuţi au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei de la începutul lunii iulie, când s-a reluat vaccinarea BCG, şi până joi, fiind imunizaţi aproape toţi copiii născuţi în perioada februarie - iunie, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii (MS).

Potrivit Ministerului Sănătăţii, de la începutul lunii iulie şi până joi a fost asigurată aproape în totalitate recuperarea la vaccinare a copiilor născuţi în perioada februarie - iunie şi, totodată, au fost imunizaţi împotriva tuberculozei toţi nou-născuţii, aşa cum este prevăzut în Programul Naţional de Imunizări.

Cele mai multe vaccinări BCG au fost realizate în maternităţi şi spitale (peste 21.600), dar şi în centrele organizate de către direcţiile de sănătate publică (20.710). Alte 19.253 de vaccinări au fost realizate în cabinetele medicilor de familie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, nu a mai primit autorizaţie de producţie pentru acest an, la propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Executivul a aprobat achiziţionarea unui million de doze de vaccin BCG, cu sprijinul UNICEF. Bugetul alocat pentru achiziţia dozelor de vaccin a fost de peste 81.000 de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 61.500 de nou-născuţi au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 61.500 de nou-născuţi au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei