Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Fondul de salarii va fi redus cu 15-20% în 2011. Creşterea salariilor cu peste 10% este imposibilă

Preşedintele Confederaţiei Naţional Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ieri că în 2011 salariile nu vor putea fi majorate cu mai mult de zece procente, având în vedere că fondul de salarii va fi mai mic cu 15 - 20 de procente comparativ cu 2010.

Bogdan Hossu a precizat că dacă din sistemul bugetar vor fi date afară între 70.000 şi 80.000 de persoane, calculat la numărul de posturi, înseamnă o reducere de opt la sută, la care se adaugă alte două procente prin reducerea posturilor bugetate, dar neocupate.

"De la 47 de miliarde de lei, cât a fost în 2010 fondul de salarii, se scade la 39 de miliarde pentru 2011, ceea ce înseamnă o reducere de 15 - 20 la sută. În aceste condiţii nu există posibilitatea ca salariile să crească anul viitor cu mai mult de 10 la sută", a explicat liderul "Cartel Alfa".

Hossu a precizat că majorarea de 10 la sută a salariilor ar fi rezultatul restructurărilor, nu al aplicării Legii unitare de salarizare.

Liderul sindical a afirmat că probabil va exista o creştere substanţială a salariilor mici, acest lucru urmând să se întâmple datorită faptului că Legea salarizării vizează reducerea diferenţelor dintre salarii dar şi pentru că salariul minim pe economie ar trebui să fie majorat cu 17 - 18 la sută, la cel puţin 700 de lei.

"Un pronostic pentru anul 2011 ar fi că cei care au peste salariul mediu pe economie vor avea salariile îngheţate, iar cei care au salariul minim pe economie vor avea salariile crescute în structură", a mai spus Hossu.

Salariile bugetarilor nu vor reveni, de la 1 ianuarie 2011, la nivelul anterior reducerii cu 25%, ci vor fi reglementate prin noua grilă a Legii salarizării unitare, care va prevede o creştere medie de 10%, condiţionată de neacordarea celui de-al 13-lea salariu, rezultă din declaraţiile de miercuri ale premierului.

Legea de reducere a salariilor în sectorul bugetar prevede ca această măsură se aplică până la 31 decembrie 2010 şi că, începând cu data de 1 ianuarie 2011, vor fi aplicate politici sociale şi de personal care să asigure încadrarea în nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicării măsurilor de reducere a acestora adoptate în cursul anului 2010, în condiţiile Legii privind salarizarea unitară, precum şi cu respectarea prevederilor legii bugetului pentru anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Fondul de salarii va fi redus cu 15-20% în 2011. Creşterea salariilor cu peste 10% este imposibilă.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Fondul de salarii va fi redus cu 15-20% în 2011. Creşterea salariilor cu peste 10% este imposibilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei