Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: „Dacă nu continuăm măsurile de austeritate şi în 2011, nu redresăm România”

Şeful statului a declarat miercuri la TVR că măsurile de austeritate trebuie continuate şi în 2011, pentru ca România să fie redresată, el criticând unele măsuri politice luate în perioada 2007-2008 şi acuzând faptul că lideri politici "odihniţi" consideră că acum este nevoie de haos politic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că cei care guvernau în 2008 au distrus echilibrele financiare ale bugetului prin unele măsuri luate.

El a mai spus că măsurile din 2007-2008, care au dus la dezechilibre, nu au fost corectate în 2009, din cauza situaţiei politice. Băsescu a adăugat că acele decizii trebuie corectate prin măsuri de austeritate în 2010, care trebuie menţinute în 2011.

"Dacă nu continuăm cu măsurile de austeritate şi în 2011, nu redresăm România", a spus Băsescu la TVR.

De asemenea, el a ţinut să critice, fără a da nume, faptul că unii lideri politici "odihniţi" consideră că în prezent este nevoie de dezordine politică, de negocieri televizate pentru formarea unui Guvern.

El a menţionat că PD-L este singurul partid care şi-a asumat un program de austeritate. "Doamne Ajută să îl şi implementeze", a spus şeful statului.

"Anul viitor trebuie să avem un deficit de 4,4% din PIB (...) Numai deficitul bugetului de pensii va fi 3,5 miliarde de euro, pe care trebuie să îi îmrpumutăm (...) Împrumutul FMI se termină în martie la anul, noi discutăm de anul 2011, cu sau fără FMI. Avem dreptul să împrumutăm 4,4%, ceea ce înseamnă circa şase miliarde, din care 3,5 sunt deficitul Fondului de pensii", a mai spus Băsescu.

El a menţionat că potrivit actualei legislaţii în domeniu, există "o creştere a deficitului în progresie".

"Deci la anul vor fi 3,2 miliarde euro deficit plus încă jumătate de miliard din sistemul militar de pensii, deci asta înseamnă 3,7, dacă vreţi, eu am spus 3,5. În 2012, deficitul pe legislaţie existentă va fi, la pensiile civile, 3,6 miliarde de euro, la care se mai adaugă încă jumătate de miliard, deci 4,1", a spus preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: „Dacă nu continuăm măsurile de austeritate şi în 2011, nu redresăm România”.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: „Dacă nu continuăm măsurile de austeritate şi în 2011, nu redresăm România”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca Guvernul.... trimis de
( 6 aug 2010, 22:34:50
Parafrazandu-l pe marele conducator, daca Guvernul Romaniei, indiferent care va fi el, nu va merge pe propriile picioare si va executa numai ordinele de la Cotroceni, tara asta, parca blestemata, nu va iesi din criza nici in anul 2014. Actualul Presedinte al Romaniei este - s-a dovedit aceasta in numeroase situatii - este un HABARNARE-ist de marca, cu pretentii de singurul cugetator al Romaniei, de aceea si-a ales si un guvern pe masura; un guvern cat de cat mai competent i-ar anula calitatea pe care si-o pretinde, aceea de vizionar. Nu mai este absolut nimic de adaugat despre un om dominat de ranchiuna, de orgoliu nemasurat si de rapacitate, decat ca a transformat actul de conducere intr-o rafuiala continua cu toti si cu toate din tara asta (ei, nu chiar cu toate, una tot i-a ramas aproape), considerand Romania o feuda a sa. E deja prea mult pentru Romania si pentru poporul ei, napastuit mereu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei