Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Boc ameninţă prefecţii că sistează fondurile către bugetele locale dacă nu sunt efectuate concedieri

Guvernul va sista transferul de fonduri către bugetele locale în cazul în care administraţiile nu modifică până la jumătatea lunii august organigramele structurilor locale, conform deciziei Executivului de reducere a numărului de posturi în sistemul public, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

El a amintit, în videoconferinţa cu prefecţii, că data de 16 august este termenul limită până la care autorităţile locale trebuie să adopte noile organigrame.

"Dacă nu se face, le tăiem banii. Asta este singura sancţiune. Nu mai primesc bani din cotele defalcate, de la Bucureşti, şi atunci să vedem cum se vor descurca consiliile judeţene sau primăriile cu propriii lor bani, dacă nu fac acest proces de restructurare", a spus Boc.

Premierul a precizat că organigramele trebuie să fie trimise spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

 

Explicaţii pentru creşterea cheltuielilor locale cu bunurile şi serviciile

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor ca, în termen de o săptămână, să transmită Ministerului Administraţiei şi Internelor explicaţii pentru creşterea la nivel local a cheltuielilor cu bunurile şi servicii în primele şase luni ale acestui an.

El a spus prefecţilor că execuţia bugetară pe primele şase luni ale acestui an relevă o reducere cu 1,7% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, dar că, defalcat, există o discrepanţă uriaşă între nivelul cheltuieli la nivel naţional şi cel de la nivel local.

"Pe bugetul general consolidat, format din bugetul central şi din celelalte bugete, locale şi altele, reducerea este de 1,7%. Dar dacă ne uităm pe componente, putem observa că în timp ce la bugetul de stat, adică de la partea naţională, reducerea de cheltuieli cu bunuri şi servicii este de 28%, pe bugetul general centralizat al unităţilor administrativ-teritoriale avem o creştere de 9,7%. Vă cer să vă implicaţi şi să vedeţi în ce constă creşterea cu 9,7% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii la nivelul bugetului general centralizat al unităţilor administrativ-teritoriale", a spus Boc prefecţilor.

Premierul le-a cerut acestora să se consulte cu direcţiile de finanţe publice şi, în interval de o săptămână, să transmită explicaţii la MAI privind creşterea cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc ameninţă prefecţii că sistează fondurile către bugetele locale dacă nu sunt efectuate concedieri.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc ameninţă prefecţii că sistează fondurile către bugetele locale dacă nu sunt efectuate concedieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei