Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetările în zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian continuă astăzi

Salvamontiştii braşoveni s-au retras, aseară, din zona Valea Guţanu, judeţul Braşov, unde s-a prăbuşit elicopterul israelian în care se aflau şase militari israelieni şi unul român, cercetările urmând să fie reluate astăzi dimineaţă.

Şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Stelian Rechiţean, au declarat că cercetările au fost oprite, urmând a fi reluate în cursul dimineţii de miercuri.

"Au coborât toţi salvamontiştii. Probabil mâine (n.r. - miercuri) se vor relua cercetările, dar deocamdată au coborât cu toţii. În seara aceasta nu cred că se va mai întâmpla ceva acolo", a spus Boboc.

De asemenea, şeful ISU Braşov a declarat că cercetările au fost întrerupte.

"Cercetările au fost întrerupte pentru astăzi şi vor fi reluate mâine dimineaţă (n.r. - miercuri). Cei doi paramedici de la ISU au coborât şi ei", a spus Rechiţean.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, a declarat că echipa de jandarmi montani a rămas pentru a asigura zona.

"Noi, deocamdată, rămânem acolo pentru a asigura zona", a spus Aldea.

În jurul orei 14.00, doi procurori criminalişti, însoţiţi de trei salvamontişti au fost ghidaţi către locul unde s-a prăbuşit elicopterul, însă aceştia s-au retras.

Echipele de căutători, salvamontişti, jandarmi, vânători de munte şi paramedici au ajuns la locul accidentului, între Valea Gaura şi Poiana Guţanu, ieri dimineaţă, unde au găsit epava elicopterului, dar şi resturi umane. Aceştia însă nu au putut face nimic fără acordul comisiei de anchetă formată din procurori de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică şi procurori militari de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme.

Ministerul Public a anunţat, ieri, că o echipă mixtă, formată din procurori civili şi militari din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi specialişti criminalişti din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov s-a deplasat în zona în care a avut loc accidentul aviatic, pentru cercetarea la faţa locului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de către Ministerul Apărării Naţionale cu privire la producerea unui eveniment aviatic ce a avut loc luni, în jurul orei 15.20, într-o zonă muntoasă din judeţul Braşov, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Potrivit Ministerului Public, cercetările sunt îngreunate din cauza zonei în care s-a produs accidentul aviatic, respectiv la o altitudine de peste 1.800 de metri, dar şi a condiţiilor meteo nefavorabile.

 

Soţia căpitanului care se afla în elicopterul prăbuşit a suferit un şoc, fiind internată la Elias

Soţia căpitanului Ştefan Claudiu Dragnea, militarul aflat în elicopterul prăbuşit în judeţul Braşov, gravidă în cinci luni, a suferit un şoc la aflarea veştii, susţin rudele bărbatului din comuna doljeană Poiana Mare, care mai spun că nu au fost anunţate oficial despre decesul militarului.

Ion Dragnea, tatăl căpitanului Ştefan Claudiu Dragnea (31 ani), afirmă că a aflat despre incidentul aviatic de la o rudă, care este de asemenea pilot.

"Pe noi ne-a anunţat un verişor, pilot şi el la Bucureşti despre accidentul din Braşov. Acum două săptămâni a fost ultima dată acasă. Nu ne-a anunţat nimeni oficial nimic. Sperăm într-o minune şi să fie găsit în viaţă. El a făcut şcoala de aviaţie la Braşov, ca acum să se întâmple această nenorocire acolo", a declarat Ion Dragnea, tatăl militarului aflat în elicopterul care s-a prăbuşit în Braşov.

Bărbatul susţine că a încercat să afle mai multe amănunte de la nora sa, dar nu a putut întrucât aceasta a suferit un şoc.

"Am încercat să dăm şi de nora noastră, dar ea a suferit un şoc. Este gravidă în cinci luni şi acum este internată la Spitalul Elias din Bucureşti", a mai spus Ion Dragnea.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că soţia militarului mort în accidentul aviatic din judeţul Braşov a fost internată luni seară la Spitalul Elias, după ce a aflat despre tragedia petrecută. Potrivit surselor citate, femeia, care este însărcinată, a fost consultată, medicii stabilind că sarcina este bine, însă pentru că este foarte tristă şi plânge întruna va fi probabil consiliată de un psiholog.

Costel Roşianu, unchiul căpitanului Ştefan Claudiu Dragnea, spune că nepotul său "îşi făcea meseria cu pasiune".

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, luni seară, într-un comunicat remis MEDIAFAX că, alături de şase militari israelieni, la bordul elicopterului prăbuşit în judeţul Braşov se afla căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la SMFA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetările în zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian continuă astăzi.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cercetările în zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian continuă astăzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei