Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2010 - Anul XV, nr. 174 (4465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Muncii propune comisii din alte judeţe pentru verificarea persoanelor cu handicap

Ministerul Muncii va propune modificări legislative prin care să se schimbe componenţa comisiilor de verificare a persoanelor cu handicap care primesc ajutor de la stat, astfel încât medicii să fie din alte judeţe decât beneficiarii, a declarat, luni, la Arad, secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu.

Prezent la Arad la o întâlnire cu prefectul judeţului, Călin Bibarţ, secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, din cadrul MMFSS, a anunţat posibilitatea modificării legislaţiei, astfel încât acordarea venitului minim garantat şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap "să se facă în condiţii cât mai stricte", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat a spus că trebuie schimbată componenţa comisiilor de verificare a dosarelor, care ar urma să fie alcătuite din medici din alte judeţe.

"În ceea ce priveşte controalele pe venitul minim garantat, s-au obţinut rezultate bune, am reuşit să verificăm 46 la sută din primăriile din ţară. La controalele pentru persoanele cu handicap suntem abia la început, dar vom continua într-un ritm susţinut până la finalizarea tuturor dosarelor existente în plată", a precizat Nicolae Ivăşchescu.

El a adăugat că se are în vedere introducerea în lege a unor "sancţiuni drastice" pentru medicii care acordă adeverinţe care nu sunt conforme cu realitatea.

Nicolae Ivăşchescu le-a transmis prefecţilor din ţară "să nu se lase intimidaţi de eventuale nemulţumiri ale primarilor", ca urmare a controalelor la primării privindu-i pe beneficiarii ajutoarelor financiare de la stat.

"Am decis să extindem controalele în absolut toate localităţile din judeţ pentru a avea o imagine cât mai exactă asupra deficienţelor care există atât în aplicarea prevederilor privind acordarea venitului minim garantat, cât şi pentru persoanele cu handicap", a declarat, la rândul său, prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ.

În urmă cu o săptămână, Prefectura Arad anunţa că a dispus suspendarea plăţii de ajutoare sociale pentru 61 de persoane, în ale căror dosare au fost descoperite nereguli, fiind amendaţi şi funcţionari din 19 primării.

Tot săptămâna trecută, Prefectura Arad a mai dispus, în urma unor controale la domiciliu, reevaluarea medicală a zeci de persoane care figurau cu diferite grade de handicap, existând suspiciuni că acestea au obţinut pe nedrept certificatele prin care dobândesc diverse beneficii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Muncii propune comisii din alte judeţe pentru verificarea persoanelor cu handicap.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Muncii propune comisii din alte judeţe pentru verificarea persoanelor cu handicap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei