Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iul 2010 - Anul XV, nr. 172 (4463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 350 de ambulanţe, mobilizate pentru intervenţii în zilele caniculare

Ministerul Sănătăţii a mobilizat, la nivel naţional, 349 de ambulanţe pentru intervenţii în zilele caniculare, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 39 de cazuri de persoane căzute în stradă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Grigore.

Serviciile de ambulanţă şi SMURD au înregistrat, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 2.252 de solicitări, din care 39 fiind pentru persoane căzute în stradă. Nu au fost înregistrate decese cauzate de caniculă, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În Capitală din cele peste o mie de solicitări, mai mult de jumătate au fost pentru urgenţe.

"Vineri, până la prânz, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a înregistrat 343 de solicitări, cu 179 de urgenţe. De asemenea, au fost înregistrate 14 cazuri de persoane căzute în stradă şi 34 de sincope şi lipotimii", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SABIF, Alis Grasu.

Din cauza căldurii, mulţi bucureşteni au apelat şi la sfaturile cadrelor medico-sanitare din corturile instalate de municipalitate, dar fără să fi fost înregistrat vreun caz grav.

"Oamenii au învăţat care sunt locurile unde pot primi un sfat, un prim ajutor sau apă în cazul în care li se face rău prin Bucureşti. Astfel că, zilnic, zeci de bucureşteni se opresc la corturile instalate de municipalitate. Până acum nu a fost semnalat niciun caz grav, ci mai mult de persoane cu o tensiune scăzută, deshidratate, moleşite de căldură", a declarat directorul general al SAMB, Marius Savu.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, vineri, direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme şi să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate.

Astfel, serviciile de ambulanţă vor recurge la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere. Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

De asemenea, ministrul a atenţionat şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 350 de ambulanţe, mobilizate pentru intervenţii în zilele caniculare.
 Vizualizări articol: 353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 350 de ambulanţe, mobilizate pentru intervenţii în zilele caniculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei