Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2010 - Anul XV, nr. 167 (4458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 5.700 de candidaţi pentru 754 de locuri la concursul de admitere la Academia de Poliţie

Peste 5.700 de candidaţi vor susţine, săptămâna acesta, concursul de admitere la Facultăţile de Poliţie, Pompieri şi Arhivistică de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, pentru ocuparea celor 754 de locuri scoase la concurs în acest an.

Candidaţii din toată ţara care s-au înscris la concursul de admitere vor veni, duminică, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, pentru verificarea aptitudinilor fizice şi contravizita medicală.

Probele eliminatorii pentru admiterea la facultăţile de Poliţie, Pompieri şi Arhivistică vor avea loc între 19 şi 25 iulie, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Academiei de Poliţiei "Alexandru Ioan Cuza".

Proba scrisă la Facultatea de Pompieri va avea loc în 22 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 23 iulie.

La facultăţile de Poliţie şi Arhivistică probele scrise sunt programate în 27 şi, respectiv, 28 iulie, în funcţie de specialitatea aleasă, iar rezultatele vor fi afişate pe 29 iulie.

La Facultatea de Poliţie s-au înscris 5.101 candidaţi, din care 315 la poliţia de frontieră, 206 la penitenciare, 680 la jandarmi şi 3.507 la poliţie.

Candidaţii la Facultatea de Poliţie, arma "Poliţie" învăţământ de zi pot opta, la înscriere, pentru specializarea "Drept" (patru ani), pentru care au fost scoase la concurs 60 de locuri, sau pentru "Ordine şi siguranţă publică" (trei ani), unde sunt 364 de locuri (bărbaţi şi femei), din care zece sunt destinate tinerilor de etnie romă şi 15 sunt pentru tineri de etnie maghiară.

Pentru "Poliţia de Frontieră" specializarea "Ordine şi siguranţă publică" au fost scoase la concurs 60 de locuri, din care două pentru tineri de etnie romă şi patru pentru cei de etnie maghiară.

La "Jandarmi" specializarea "Ordine şi siguranţă publică" sunt 104 locuri, din care cinci revin tinerilor de etnie romă şi opt celor de etnie maghiară, iar la "Penitenciare" au fost scoase la concurs 50 de locuri, din care cinci alocate tinerilor din Republica Moldova.

La Facultatea de Pompieri s-au înscris 295 de candidaţi, care vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri (bărbaţi), din care un loc revine tinerilor de etnie rromă, cinci tinerilor de etnie maghiară şi cinci celor din Republica Moldova.

La Facultatea de Arhivistică sunt 20 de locuri (bărbaţi şi femei), din care cinci locuri cu taxă şi două pentru tineri de etnie maghiară.

Pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă (trei ani) s-au înscris 644 de candidaţi, care concurează pentru ocuparea celor 46 de locuri scoase la concurs, din care 30 la "Poliţie", şase la "Poliţia de Frontieră", şi 10 la "Jandarmi". Candidaţii la concursul de admitere pentru învăţământul cu frecvenţă redusă nu vor susţine verificarea aptitudinilor fizice şi contravizita medicală din etapa I.

"Pentru asigurarea transparenţei desfăşurării probelor sportive au fost luate următoarele măsuri: montarea unui dispozitiv pentru marcarea sonoră şi vizuală a epuizării baremului minim de timp pentru proba de rezistenţă (1.000 de metri) şi înregistrarea video a tuturor probelor. Totodată, părinţii vor avea posibilitatea să urmărească, din tribună, evoluţia candidaţilor", a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.700 de candidaţi pentru 754 de locuri la concursul de admitere la Academia de Poliţie.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5.700 de candidaţi pentru 754 de locuri la concursul de admitere la Academia de Poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei