Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iul 2010 - Anul XV, nr. 166 (4457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112

România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112, transplant şi implementarea unui nou DRG, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat în vizită oficială la Budapesta, unde s-a întâlnit cu ministrul Resurselor Naţionale

Ministrul român al Sănătăţii l-a întâlnit vineri pe Miklos Rethelyi, ministrul Resurselor Naţionale din Ungaria, potrivit unui comunicat al MS.
Cei doi oficiali au stabilit că, în perioada următoare, un grup de experţi din România şi Ungaria să colaboreze, într-un schimb de experienţă, în scopul eficientizării şi colaborării internaţionale.
"Avem multe de învăţat unii de la alţii, inclusiv din greşeli, cele două ţări având experienţe similare. Colaborarea noastră se va axa pe proiecte destinate pacienţilor, dar şi pe proiecte macro care vor duce la eficientizarea sistemelor de sănătate din cele două ţări", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Specialiştii celor două ţări vor colabora în perspectiva schimbării sistemului DRG (grupe de diagnostice) din România, interconectarea sistemelor de urgenţă, precum şi colaborarea din domeniul transplantului, a precizat sursa citată.
În ceea ce priveşte modificarea sistemului de clasificare în grupe de diagnostice (DRG), un grup de specialişti ai Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar din România vor colabora cu instituţia similară din Ungaria.
De asemenea, după aderarea României la Spaţiul Schengen, sub preşedinţia ungară a UE, se vor face demersurile necesare pentru crearea cadrului juridic, care să permită echipajelor serviciilor de urgenţă să intervină de cealaltă parte a frontierelor.
În domeniul transplantului, partea ungară a subliniat deschiderea sa privind analiza de către cele două ţări a posibilităţii schimbului reciproc de organe transplantabile, a precizat comunicatul Ministerului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112.
 Vizualizări articol: 374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei