Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iul 2010 - Anul XV, nr. 166 (4457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: 41 de români în închisori federale din SUA; alţi 89 în închisori statale

Un număr de 41 de români se află în prezent în închisori federale din SUA în timp ce 89 sunt în închisori statale, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX, adăugând că numărul exact al deţinuţilor români din Statele Unite nu poate fi cunoscut exact din cauza procedurilor de raportare.

MAE spune însă că numărul exact al cetăţenilor români aflaţi în închisoare în Statele Unite nu poate fi precizat. Ambasada României la Washington precum şi cele trei oficii consulare de pe teritoriul SUA sunt informate despre existenţa cazurilor de reţineri sau arestări numai dacă respectivele persoane sunt cetăţeni români, dar nu şi americani, şi dacă acestea sunt de acord să fie anunţate misiunile diplomatice ale României.

"Numărul cetăţenilor români aflaţi în detenţie pe teritoriul Statelor Unite ale Americii nu poate fi precizat. Ambasada României de la Washington precum şi cele 3 oficii consulare (Chicago, Los Angeles şi New York) sunt informate despre existenţa cazurilor de reţineri sau arestări numai dacă respectivele persoane sunt cetăţeni români (dacă respectivii au şi cetăţenie americană atunci aceste cazuri nu sunt notificate) şi dacă acestea sunt de acord să fie anunţate misiunile diplomatice ale României. Lipsa consimţământului persoanei în cauză, reţinută, arestată sau în detenţie, de a se notifica propria misiune diplomatică face ca asemenea cazuri să nu apară întotdeauna în statisticile misiunilor României. De asemenea, unii dintre cetăţenii români arestaţi sunt în procedura de îndepărtare de pe teritoriul SUA, fiind în custodia autorităţilor de imigrare", explică MAE.

Ministerul de Externe precizează însă că în acest moment, conform informaţiilor deţinute, numărul total al cetăţenilor români aflaţi în închisori federale din SUA este de 41. Aceştia execută pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni federale, cum ar fi fraudă, infracţiuni privind regimul comunicaţiilor, infracţiuni privind regimul drogurilor, regimul imigraţiei, jaf bancar, înşelăciune.

La acesta se adaugă cetăţenii aflaţi în închisorile statale, despre care misiunea diplomatică şi oficiile consulare au fost notificaţi. Astfel, Consulatul General al României de la Chicago are cunoştinţă, ca urmare a notificării autorităţilor americane, că 51 de cetăţeni români se află în prezent în arest în cele 11 state din jurisdicţia oficiului consular.

În circumscripţia consulară a Consulatului General al României la Los Angeles sunt cunoscute cazurile a 15 cetăţeni români aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate.

În circumscripţia consulară a Consulatului General al României la New York sunt cunoscute cazurile a 23 de cetăţeni români în stare de detenţie.

Un juriu federal din Statele Unite a pus sub acuzare 24 de persoane, printre care şi doi români, care ar fi participat la o operaţiune de obţinere frauduloasă de fonduri federale în valoare de peste 2,35 de milioane de dolari, au anunţat joi procurorii, citaţi de site-ul Chicago Breaking News.

Punerea sub acuzare intervine după ce românul Ovidiu Isac, în vârstă de 28 de ani, din Skokie, statul Illinois, a fost arestat în aprilie, în cadrul aceluiaşi dosar. Celelalte 23 de persoane au fost fost pentru prima oară puse sub acuzare joi, potrivit procurorilor federali.

Fratele lui Ovidiu, Daniel Isac, în vârstă de 25 de ani, din Mount Prospect, a fost şi el pus sub acuzare joi. Ambii români au fost eliberaţi pe cauţiune.

Acuzaţiile se referă la o conspiraţie în vederea unui furt de fonduri federale, fonduri guvernamentale, sau a fraudării Fiscului american. Fiecare acuzat riscă cel puţin 15 ani de închisoare şi amenzi în valoare de 500.000 de dolari, potrivit procurorilor.

Ovidiu Isac a fost acuzat în aprilie că a obţinut în mod fraudulos fonduri federale, prin completarea a peste 200 de formulare false în numele unor cetăţeni români. Acuzaţiile se bazează pe informaţii furnizate de un martor, care a mărturisit Biroului Federal de Investigaţii (FBI) că el şi alte persoane au participat împreună cu Isac la această acţiune, în care Isac primea 70 la sută din banii obţinuţi, subliniază sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: 41 de români în închisori federale din SUA; alţi 89 în închisori statale.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: 41 de români în închisori federale din SUA; alţi 89 în închisori statale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei