Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valentin Iliescu: Un raport al Curţii de Conturi arată că banii daţi în 2008 pentru diguri s-au furat

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin IIiescu, a ieri, duminică, la Râmnicu Vâlcea, că va încerca să facă public un raport "devastator" al Curţii de Conturi care arată că banii pentru diguri alocaţi după inundaţiile din 2008 "s-au furat ca în codru".

"Nu înţeleg de ce Curtea de Conturi ţine sub fund acest document legat de modul în care au fost cheltuiţi, în 2008, banii pentru asemenea intervenţii, ca urmare a inundaţiilor din acel an, ca urmare a deciziilor luate ulterior, de construirea unor diguri care să protejeze localităţile şi populaţia. Este un raport devastator care evidenţiază, negru pe alb, cu subiect şi predicat, că s-a furat ca în codru şi că s-au alocat bani pentru localităţi în care nu trece niciun râu. Am intrat în posesia acelui raport, iar săptămâna viitoare voi încerca să îl prezint şi public, pentru că el evidenţiază şi o situaţie globală despre care multă lume a uitat sau nu mai vrea să îşi aducă aminte, dar care nu poate fi trecută cu vederea, dar şi ca, atunci când România nu mai avea resurse, s-au cheltuit foarte mulţi bani", a spus Valentin Iliescu.

El a adăugat că s-a supralicitat în tot ce înseamnă evaluarea acelor lucrări, cu efecte destul de modeste în ce priveşte protecţia acelor localităţi, a culturilor agricole, şi a vieţilor omeneşti.

"Eu cred că chiar la rectificarea bugetului pe 2010 este necesar ca investiţiile în diguri, în lucrări hidrotehnice, ar trebui să fie pe prima poziţie şi apoi cele pentru drumuri, şosele, autostrăzi. Pentru că aceste lucruri, dacă sunt amânate, pot genera în continuare case inundate, oameni care îşi pierd viaţa", a mai spus Valentin Iliescu.

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul a mai precizat că va prezenta public acel raport, săptămâna viitoare, iar acesta conţine situaţii din mai multe localităţi din ţară.

Iliescu a declarat, pe 4 iulie, că va solicita premierului Emil Boc să dispună trimiterea unei echipe de control la Iaşi, care să verifice modul defectuos în care au fost executate unele lucrări de îndiguire în judeţ după inundaţiile din 2008.

El adăuga că îi este greu să spună că s-a furat din banii pentru diguri, dar că este ciudat că, în comuna Hălăuceşti, în documente apar lucrări efectuate pe câţiva kilometri, când în realitate s-au făcut îndiguiri pe doar 200 de metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valentin Iliescu: Un raport al Curţii de Conturi arată că banii daţi în 2008 pentru diguri s-au furat.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Valentin Iliescu: Un raport al Curţii de Conturi arată că banii daţi în 2008 pentru diguri s-au furat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei