Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul infracţiunilor la nivel naţional a scăzut în primele şase luni ale anului comparativ cu 2010

Numărul infracţiunilor de tâlhărie şi cele contra persoanei au scăzut cu peste 5 procente şi respectiv cu aproximativ 7 la sută, în primul semestru al acestui an, în urma activităţilor desfăşurate de Poliţia Română.

Pe tot parcursul anului 2010 se desfăşoară, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în toate judeţele, acţiuni concertate pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii, potrivit unui comunicat de duminică al IGPR.

În primul semestru al anului 2010, din analiza datelor statistice existente a rezultat că numărul infracţiunilor contra persoanei a scăzut cu 6,82 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

La infracţiunile contra patrimoniului se constată o creştere cu 3,59 de procente, aceasta fiind înregistrată la furtul de componente din exteriorul autoturismelor (oglinzi, ştergătoare, roţi, antene) şi la furturile din locuinţă, potrivit IGPR.

Furturile de maşini au scăzut cu 1,34 la sută, furturile din oficii poştale, unităţi CEC, bănci au scăzut cu 28,26 de procente, furturile de şi din case de bani au scăzut cu 64,44 la sută, iar la furturile de bancomate, automate de schimb valutar se înregistrează o scădere cu 29,17 la sută.

În ceea ce priveşte mica criminalitate, infracţiunile de furt din buzunare, poşete, genţi au scăzut cu 2,33 la sută, iar cele de furt din maşini au scăzut cu 11 procente.

Au scăzut cu 5,15 la sută infracţiunile de tâlhărie, iar cele cu autori mascaţi au scăzut cu 6,38 la sută .

În urma activităţilor desfăşurate pentru combaterea criminalităţii stradale, infracţiunile de tâlhărie comise pe stradă au scăzut cu 12,78 la sută, iar cele comise în parcuri au scăzut cu 33,33 de procente.

De asemenea, infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice au scăzut cu 10,69 la sută.

În urma activităţilor desfăşurate pentru combaterea criminalităţii economico-financiare, poliţia a descoperit şi cercetează cu 90,98 la sută mai multe infracţiuni de contrabandă şi cu 31,58 de procente mai multe infracţiuni de evaziune fiscală.

IGPR a lansat Campania naţională de prevenire a criminalităţii "Alege siguranţa!", care se derulează în perioada iunie - noiembrie 2010, sub sloganul "Nu le face viaţa uşoară infractorilor!".

Scopul campaniei este informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare.

Campania îşi transmite mesajul printr-un site specializat de recomandări preventive specifice tipurilor de infracţionalitate cel mai frecvent întâlnite în ultima perioada de timp, dar şi prin intermediul unor spoturi audio-video realizate în parteneriat public-privat.

Pentru prevenirea criminalităţii este nevoie de colaborarea altor instituţii sau organizaţii, precum şi de sprijinul cetăţenilor, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul infracţiunilor la nivel naţional a scăzut în primele şase luni ale anului comparativ cu 2010.
 Vizualizări articol: 376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul infracţiunilor la nivel naţional a scăzut în primele şase luni ale anului comparativ cu 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei