Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 500 de bolnavi de cancer vor primi asistenţă pentru reintegrare socială

Persoanele diagnosticate cu cancer din Iaşi, Cluj şi Bucureşti vor putea beneficia de servicii de terapiei integrativă, consiliere şi sprijin pentru reintegrarea socială, în cadrul a trei centre care vor fi deschise printr-un proiect în valoare de 4,8 milioane de euro, finanţat din fonduri europene.

Proiectul "Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer", demarat de Patronatul Medicinei Integrative, se va derula timp de 36 de luni, în parteneriat cu două asociaţii de profil din Italia şi România.

Acest proiect vizează crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacităţii competenţelor şi stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer, sensibilizarea societăţii civile referitor la problematica reintegrării sociale a acestor persoane, informarea societăţii civile asupra prevenirii cancerului şi promovarea stilului de viaţă sănătos prin campanii de conştientizare şi consiliere oferită bolnavilor.

În grupul ţintă al proiectului sunt incluse 500 de persoane diagnosticate cu cancer, 200 din regiunea Bucureşti - Ilfov, 200 din regiunea Centru şi 100 pentru regiunea Sud -Est.

În ce priveşte structura grupului ţintă pe tipuri de cancer, jumătate dintre beneficiari au cancer mamar, 40 la sută cancer de col uterin şi 10 la sută cancer testicular.

Grupul secundar al proiectului este format din 1.000 de persoane - aparţinători pentru cei 500 de bolnavi cu cancer, 400 din regiunea Bucureşti -Ilfov, 400 din regiunea Nord-Vest şi 200 din regiunea Nord-Est.

Iniţiatorii proiectului îşi propun şi identificarea celor mai bune practici existente la nivel european, precum şi sprijinirea iniţiativelor transnaţionale şi a parteneriatelor la nivel european în vederea ralierii reţelei multiregionale de centre la reţelele europene de profil pentru dezvoltarea resurselor umane şi crearea unei pieţe inclusive de muncă.

Echipa de proiect va înfiinţa trei centre de consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer, la Bucureşti, Iaşi şi Cluj, unde se vor desfaşura sesiuni de tutoriat, consiliere individuală pentru persoanele din grupul ţintă, activităţi de asistenţă psihosocială, activităţi de terapie ocupaţională şi se vor îmbunătăţi serviciile comunitare care stimulează implicarea în viaţa comunităţii persoanelor diagnosticate cu cancer.

De asemenea, pentru a înţelege mai bine problematica persoanelor diagnosticate cu cancer şi provocările cu care se confruntă acestea, va fi realizat un studiu privind situaţia persoanelor cu cancer din punct de vedere economic, social şi juridic la momentul începerii proiectului.

Totodată, vor fi planificate sesiuni de încurajare a persoanelor apropiate bolnavilor de cancer, pentru a ajuta la reintegrarea socială a acestora.

Consilierul ministrului Sănătăţii, Răzvan Chivu, a declarat, la lansarea proiectului, că tratamentul pacienţilor nu ar trebui să se rezume doar la îngrijirea de specialitate oferită de medic. El a precizat că îngrijirea ulterioară şi asigurarea confortului psihologic ar trebui să fie la fel de importante.

"Peste tot în lume, integrarea în societate a foştilor pacienţi a fost făcută de organizaţii neguvernamentale care pot atrage bani pentru continuarea programelor de integrare şi vindecare. (..) România a neglijat asistenţa psihologică a bolnavilor cronici. Trebuie să completăm terapia medicală astfel încât pacienţii să nu mai rămână nişte bolnavi", a spus Chivu.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013 intitulat "Investeşte în oameni!".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 500 de bolnavi de cancer vor primi asistenţă pentru reintegrare socială.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproximativ 500 de bolnavi de cancer vor primi asistenţă pentru reintegrare socială5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei