Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a adoptat noua formă a Legii ANI

Senatul a adoptat, ieri, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, noua formă a Legii ANI, modificată de Comisia juridică după cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Senatorii au dat un vot asupra raportului întocmit de Comisia juridică, cererea PDL de a se discuta pe articole fiind respinsă.

Senatorii PSD, PNL şi UDMR au solicitat ca votul la cererea de reexaminare a Legii ANI să se facă pe raportul Comisiei juridice, în timp ce senatorii PDL şi ministrul Cătălin Predoiu au pledat pentru o dezbatere pe articole a raportului.

Raportul comisiei juridice, prin care au fost acceptate doar câteva din solicitările de reexaminare formulate de preşedintele Traian Băsescu şi se corectau unele prevederi declarate neconstituţionale, a fost votat cu 111 voturi "pentru", trei abţineri şi un vot împotrivă. Prin votul dat ieri de plenul Senatului s-a respins prelungirea termenului de la un an la trei ani pentru prescripţia verificărilor declaraţiei de avere, precum şi reînnfinţarea comisiilor de cercetare a averilor.

În timpul dezbaterilor, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut că, dacă senatorii vor adopta proiectul în varianta propusă de Comisia juridică, România dă un semnal că România nu este interesată de mecanismul de cooperare.

"Dacă veţi adopta raportul fără să trecem la dezbatere pe articole, atunci mesajul va fi foarte simplu, nu ne interesează problema de integritate, nu ne interesează mecanismul de cooperare, nu ne interesează în general ce părere aveţi despre noi", le-a spus el senatorilor.

El a contrazis punctele de vedere potrivit cărora ANI este exclusiv o problemă internă.

"ANI este o problemă a Comisiei Europene, pentru că această Comisie, în 1996, a acceptat România şi Bulgaria printre statele membre pe baza mecanismului, iar Comisia este, la rândul ei, acum, pusă sub o presiune enormă de către Parlamentele statelor membre în care sunt fracţiuni parlamentare care spun ce caută România în UE. Nu vedeţi că nu fac nimic?! Nu vedeţi că s-au angajat la un mecanism pe care nu-l respectă?! Nu vedeţi că discutăm cu oameni care ne-au întors spatele şi ne spun nu vă băgaţi în treburile noastre", a menţionat demnitarul.

El a subliniat că României i-a fost dat un cec în alb, pe care nu trebuie să îl rupă.

Cătălin Predoiu a subliniat că raportul pe justiţie este în raport direct cu legea care va fi adoptată de senatori.

"Avem probleme inclusiv în acțiunile noastre de politică externă datorită acestui mecanism. Haideți să îndeplinim toate aceste obiective, că ne place sau nu ne place, să ridicăm mecanismul şi abia după aceea poate ne putem pune probleme şi ambiţii mai mari cum ar fi redesenarea întregului cadrului legislativ. Până atunci nu o putem face", a ţinut să precizeze ministrul.

Ministrul Justiţiei a avertizat că mecanismul de cooperare şi verificare va fi foarte afectat.

"ANI e capitolul doi. Nu rezolvăm acest capitol, nu închidem mecanismul şi, mai grav, se pune problema conexării astăzi de problematica Schengen. Punem în pericol progrese care s-au făcut în România cu investiţii uriaşe şi eforturi substanțiale de către Ministerul Administrației şi Internelor numai că, de exemplu, în privința ANI nu avem problemele rezolvate", a declarat Predoiu.

Comisiile de specialitate din Senat au respins, marţi, mai multe solicitări ale preşedintelui Traian Băsescu din cererea de reexaminare a Legii ANI, printre care reînfiinţarea unor comisii de cercetare a averilor prevăzute în Legea nr. 115/1996.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a adoptat noua formă a Legii ANI.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a adoptat noua formă a Legii ANI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei