Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti a anunţat, vineri, modificarea numerelor de telefon pentru programarea solicitanţilor de vize temporare, introducerea unei cărţi de credit pentru programare şi returnarea paşapoartelor cu viză printr-un serviciu de curierat.

"Începând de astăzi (vineri - n.r.) au fost modificate numerele de telefon ale call center-ului care asigură programarea solicitanţilor de vize temporare şi care oferă informaţii despre vize. Noile numere de telefon sunt: numărul de telefon apelabil din România este 03 71 72 00 53, iar numărul de telefon apelabil din Statele Unite este 1 888 882 7125. Solicitanţii care doresc informaţii despre vize sau programări pentru interviu trebuie să folosească aceste numere, începând de astăzi", se precizează într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Ambasada precizează, de asemenea, că persoanele care solicită viza în România pot folosi, mai nou, o carte de credit pentru programarea interviului.

"Acum, solicitanţii au posibilitatea de a vorbi mai mult de şapte minute per apel, dar pentru fiecare apel este necesară o nouă tranzacţie", se arată în comunicat.

Secţia consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti precizează, totodată, că o altă modificare semnificativă a serviciilor de vize temporare va intra în vigoare din data de 6 iulie.

"Începând cu această dată, toate persoanele rezidente în România care se califică pentru vize temporare (cei care obţin o viză temporară) vor trebui să folosească serviciile de curierat pentru returnarea paşapoartelor, odată ce viza a fost aprobată. Acest serviciu este obligatoriu pentru livrarea paşapoartelor tuturor celor care locuiesc în România, inclusiv celor din Bucureşti. Începând cu data de 6 iulie, nu va mai fi necesar ca solicitanţii de viză să revină la Secţia Consulară în ziua următoare pentru a-şi recupera paşapoartele", se arară în comunicat.

Consulul General interimar şi Sef al Departamentului de Vize, Laurie Meininger, precizează, prin intermediului comunicatului citat, că această modificare este în beneficiul clienţilor, de vreme ce solicitanţii vor face un singur drum la Consulat, pentru interviul de viză şi că avantajele vor fi şi mai mari anul viitor, când Ambasada se va muta în zona Băneasa.

În comunicat se mai arată că serviciile de curierat pentru Ambasadă vor fi prestate de Sameday Courier, care este o firmă de curierat românească.

"Preţurile au fost special negociate şi stabilite la 5 USD pentru un singur paşaport şi 7,5 USD pentru mai multe paşapoarte livrate la aceeaşi adresă; costurile vor fi achitate în LEI de către solicitanţi. Un reprezentant al firmei de curierat va fi prezent în Consulat în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8 şi 12, pentru a oferi asistenţă şi informaţii", se precizează în comunicatul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei